24. På engelskt kalas en måndag…

Efter en riktigt varm natt (när jag inte somnade förrän vid 2-tiden) gick jag upp och åt frukost. Tog en promenad och insåg att idag blir det en varm dag!!

Handlade en stor flaska iskallt vatten att ha med och väntade sedan på min skjuts här utanför. Vid 11.30 kom R och hans fru från Wales och hämtade mig. Vi hämtade även upp P på vägen och sedan bar det iväg uppför!!

Vi var på väg upp till en engelsk dam som fyller 60. Hon bor högt uppe på berget. Jag är inte jätteförtjust i serpentinvägar med jättestup utan räcke och inte blev jag så mycket gladare när jag såg att det var en engelsk bil med föraren placerad på fel plats, dvs till höger, men R körde bilen tryggt och lugnt uppför berget.

Det var brant och hemska kurvor – men upp kom vi!! Här på bilden ser du ett exempel. Vägkanten består många gånger av grus som lätt rasar ner vid kanterna. Begränsat vägunderhåll!!


En vägkant – och ett brant stup

Smått olustigt att åka och jag hade helt glömt bort vattenflaskan som legat i min väska. Allt i väskan var blött, scarves, notpärm och allt!!

Men… vi kom upp till en makalös utsikt!! Och i värmen torkade allt väldigt snabbt! Ingen skada skedd! 🙂

Väl uppe hade dagens värdinna fått problem och fått åka ner och hämta maten så hon var inte på plats!! Efter en tids väntan dök hon emellertid upp. Vi som skulle sjunga övade och sedan blev det champagne och crustadliknande små tilltugg. Det kom mer och mer folk, totalt var det säkert ett 50-tal personer av olika nationaliteter på plats och firade.

En fantastisk utsikt

Vi sångare sjöng några barbershoplåtar och sedan blev det födelsedagssång – både i Happy Birthday-version och Cumpleanos Feliz-version. Det var varmt att sjunga. Parasollerna räckte precis till för att skydda gästerna vid borden. Vi som sjöng fick sjunga i solen. Tur att vi inte sjöng så många låtar…

Det blev mat: buffé med cous-cous, potatissallad, pastasallad mm. Lax, beef, BBQ-spett med kyckling och grönsaker och grillat lamm. Därefter sjöng vi några sånger till och till efterrätt serverades sedan: färska jordgubbar, äppelpaj, glass, cheesecake mm. Kan bara undra – firar man alltid sina bemärkelsedagar så storslaget i England? Det var verkligen VÄLDIGT mycket mat – och vi firade hela dagen från 13-19. Puh! Har inte ätit så mycket på länge. Men… det var riktigt gott!!

Så var det dags att åka hemåt! Det var lite hinder på vägen innan vi kom iväg. Vi fick snällt vänta till mannen (spanjoren) som parkerat mitt på vägen dök upp men så småningom kom vi iväg. Allt tar sin lilla tid här…

Vi kom väl ner tillbaka igen! Får erkänna att jag var lite mer avslappad på nervägen – kanske pga att jag tagit ett par glas vin?

Väl hemma igen var jag mätt men oerhört sugen på lite nötter. Har hittat en sort som är fantastiskt god. När jag väl med raska steg promenerade iväg till Mercadona visste jag att de kanske redan hade stängt.

Mycket riktigt var det stängt när jag kom fram men en vänlig butikstjej släppte in mig när jag sa att jag bara skulle köpa en sak. När jag kom till kassan var det kö och en barnfamilj med tre barn och en överfull kundvagn släppte förbi mig i kassan. De gjorde det helt naturligt utan att jag frågade eller såg stressad ut. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag får uppleva dessa små vänliga saker i vardagen…

Det var en fantastisk upplevelse att få sjunga på denna 60-årsfest – på ett riktigt engelskt kalas – högt upp på ett berg i Spanien. Jag är tacksam över att jag fick vara med! Det var verkligen ingenting jag hade planerat eller räknat med när jag åkte hit till Spanien…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*