Vem skriver bloggen?

Denna blogg skrivs av mig – en kvinna, mitt i livet. Som så många andra har jag då och då i livet funderat på vem jag är, vad jag gör här på jorden, vad jag vill framöver, vad som är viktigt i livet och hur jag vill leva mitt liv. På denna sida får du följa mina tankar kring livet. Jag funderar en hel del kring hur jag medvetet kan leva mitt liv.

Genom hela livet har vi alla möjighet att göra val som leder oss vidare i livet. Frågan är hur medvetet vi egentligen väljer. Frågade du mig för några år sedan hade jag sagt att jag aktivt väljer och att jag absolut är medveten om hur jag lever mitt liv. Fast… nu, några år senare, ser jag att jag faktiskt inte alltid gjort val utifrån vad jag själv egentligen har velat utan att jag många gånger bara glidit med eller gjort det som samhället eller andra människor (mina föräldrar, min f.d. man, mina barn, min chef m.fl.) förväntat sig.

Först nu inser jag att jag är fri att välja att leva mer utifrån vem jag är och vad jag kan och vill bidra med här i världen.

Paco Duartes - La libertàZenos Frudakis – Freedom

Privat är jag mamma till två barn som nyligen “flugit ut”. Barnens pappa och jag var tillsammans i 19 år men jag är skild sedan några år tillbaka. Till för några månader sedan levde jag ett stabilt liv utifrån vad som förväntas av en god svensk medborgare. Jag hade fast jobb, lägenhet, bil, vänner och familj. Veckopendlade till Stockholm förra året och livet snurrade på i ett högt tempo. Fast… det var något som inte stämde, det var något som saknades. Men… jag visste inte vad…

Så, i början av 2012 beslöt jag mig för att ta ledigt. Sa upp mitt hyreskontrakt, gav bort möblerna till ena sonen och lämnade en hel del prylar till Myrorna. Hyrde sedan ett förråd på Shurgard och packade in det som fanns kvar där. Tog tjänstledigt 4 månader från jobbet.

Den 31 mars tog jag flyget till Malaga och fick via en bekants bekant chans att hyra en lägenhet i en liten by en bit från Malaga. So – here I am – några månader i Spaniens sköna värme i min självvalda ensamhet med en massa tankar och också en del förvirring i huvudet.

Tänkte vara ledig 4 månader men valde att stanna kvar lite längre. Tog tjänstledigt längre och pluggade spanska och stannade kvar till 24 oktober på varma breddgrader. Då tog jag flyget till Sverige, letade upp en lägenhet och flyttade in. Är nu tjänstledig till den 1 februari 2013. Även om jag nu är i Sverige så fortsätter min inre resa.

Tänkte i denna blogg dela med mig av mina tankar och vad som händer under min resa och när jag kommit tillbaka till “verkligheten” i Sverige igen. Kanske kan jag ge dig idéer och inspiration – men säkert kan du lika mycket komma med kommentarer, idéer eller glada tillrop till mig! 🙂

Välkommen till min blogg!! Kommentera gärna mina inlägg!!

 

2 Replies to “Vem skriver bloggen?”

  1. hej. Din inledning på bloggen är bekant för mig. Kul att du av en slump hamnade i vår lilla stad. Du är en speciell människa som tar detta steg i livet. Tror inte många har den förmågan. Jag ser fram mot att få ta del av dina tankar framöver då jag är nyfiken på att få veta mer om dig. Kanske beroende på att jag vet vem du är i verkliga livet. Låt inte det hämma dig i ditt skriveri. Abrazo L.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*