23. Ännu en oplanerad dag…

Här kommer en kort beskrivning av min dag. En vanlig dag, men ändå en helt unik dag…

**********************

Efter att ha bloggat på förmiddagen gav jag mig ut för att äta frukost. Stannade till vid en strand och blev kungligt road när jag såg två tjejer i 10-12-årsåldern som förgäves försökte få en Basset-hund att bada i havet. Alla som vet lite om Bassets – eller har läst serien Laban – vet att det är en hund både med stark vilja och humor. Det var verkligen en viljornas kamp. Hunden tog inte ett steg närmare vattnet frivilligt.. Däremot gick den gärna iväg från havet. Kan delvis förstå den, det var lite höga vågor vid strandkanten – och en Bassett har inte så långa ben. Flickorna var envisa men en Bassett som inte vill flytta på sig är inte lätt att flytta på… Efter att ha tittat en stund gick jag vidare utan att veta hur det hela avlöpte… Skulle nog sätta 5 € på att hunden vann kampen…

Dagens andra roliga upplevelse var att den spanjor som varit mest otrevlig och som ignorerat mig helt på min frukostrestaurang (har inte ens sagt “hola”) har nu, efter drygt 2 månader, börjat ta upp beställning och servera mig. Föredrar att besöka ställen där det mest är spanjorer så jag får väl skylla mig själv att jag ses som avvikande. Har inte brytt mig om honom så mycket tidigare –  men ändå lite kul att han till slut accepterat mig.

Efter frukost vandrade jag lite och satte mig sedan och tittade på havet. Skrev en del i min lilla bok där jag samlar lite tankar och idéer (och nyttiga spanska ord som dyker upp under dagen). Bra väder idag.

Promenerade sedan mot centrum där det var en procession vid namn Corpus Christi. Små flickor klädda i princessliknande klänningar, procession och altare smyckade med blommor och allehanda saker. Vackert att titta på.

Imponerande hur mycket arbete man lägger ner på detta. Mycket ritualer. Verkar binda människor samman… Alla verkar glada, åtminstone ser det så ut för mig som är en utifrån-betraktare.

******************

Väl tillbaka hemma blev det en lugn siesta och lite Facebookande. Framåt kvällen gick jag ner och åt på restaurangen i huset. Hamnade på ett bord bredvid ett charmerande äldre engelskt par. Vi pratade hela kvällen. De var äldre till utseendet men väldigt unga i hjärta och sinne. Jättetrevligt!! Blev hembjuden till dem på förmiddagsfika här i veckan. Det ser jag fram emot… 🙂  Trevligt att få öva sin engelska, fast spanskan är kanske ändå den som skulle behöva övas mest…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*