220. Tänk om vi alla kunde vara som en påfågel…

påfågelVissa dagar känner jag mig som en bohem och klär mig lite galet. Ja, att klä sig precis som man vill utan att tänka på om färgerna eller mönsterna passar ihop kan faktiskt vara ganska uppfriskande. Jag kan känna en glädje i att vara brokigt och färgstarkt klädd. Att inte bry sig om vad andra tycker och att stolt gå omkring på stan i sina brokiga kläder och avvika från mängden kan vara befriande – men också lite utmanande. (Får jag verkligen se ut såhär? Får jag verkligen gå omkring såhär brokig? Får jag verkligen sticka ut från mängden? Det jag har på mig nu passar verkligen inte ihop – vad ska folk tycka?)

I detta sammanhang har vi svenskar en del att lära av människor som kommer hit från andra länder och som ibland lyser upp stan på ett positivt sätt med mer färgstark klädsel. Jag tror att färger är mer viktiga än vi tror… Starka färger är kul!! De ger oss energi och glädje!!

Själv blir det inte så ofta jag klär mig sådär brokigt och färgstarkt. Men… kanske skulle vi nordbor vinna på att experimentera mera med starka färger – istället för att gå omkring och vara diskreta, gråa, blåa eller svarta under hela vinterhalvåret…? Kanske skulle det göra våra vintrar trevligare att i vår omgivning få se fler människor som klädde sig med lite färgprakt…?

Vem vet – kanske kan vi framöver få se fler människor därute som likt en påfågel breder ut sina vingar… färggranna, ståtliga och modiga…?

Dagens fråga: Vågar du breda ut dina vingar? Vågar du sticka ut och klä dig brokigt eller kul? Vågar du visa upp dig i all din prakt?


påfågel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*