217. Ett bra stekjärn som håller länge – tack till Fiskars och Höyang

Jag har ett riktigt bra stekjärn – och mitt stekjärn har nu fått chans att leva vidare. Vill rikta ett tack till Fiskars som fortfarande tillverkar samma utmärkta stekjärn som jag köpte för 25 år sedan. Det säljs under varumärket Höyang. Att stekjärnet fortfarande tillverkas innebar att jag snabbt och enkelt fick ett nytt handtag skickat till mig. (Se föregående bloggpost om mitt fantastiska stekjärn. Klicka här.) Riktigt god kundservice. Tack Fiskars!!

bra stekjärn

Det känns verkligen bra att slippa kasta sin gamla trotjänare. Det känns riktigt bra att slippa köpa ett nytt stekjärn. Att istället kunna fortsätta att använda ett stekjärn man redan trivs bra med är alldeles utmärkt. Både för mig och för miljön. Det är kul att se att det finns saker som faktiskt KAN hålla över tid. År efter år.

Att köpa ett Teflonjärn som innehåller en plastbeläggning har aldrig känts som ett alternativ för mig. Att tillaga mat i ett stekjärn med plastbeläggning innebär att platspartiklar går över i vår mat.  Jag vill inte att jag själv eller mina barn ska behöva stoppa i sig plastpartiklar. Därför har jag under alla år hållit fast vid mitt stekjärn i gjutjärn.

 

Plast håller inte över tid  – men det gör järn. Jag känner INGEN som haft sitt plast-teflon-stekjärn i 25 år och använt det dagligen som kan säga att det ser likadant ut idag som för 25 år sedan. (finns det någon därute som har det  – lämna då en kommentar här under!!)

Mitt Höyang stekjärn, som jag haft i ca 25 år, ser nu ut att få leva vidare. Utan silvertejp!! 🙂 Ett nytt handtag kom i min brevlåda och jag är så glad och tacksam över detta!!

Ja, mitt stekjärn är värt att få finnas kvar ett tag till. Det är ett bra stekjärn som gör ett riktigt bra jobb. Jag använder det dagligen. Och, ja, det är faktiskt lika bra idag som det var för 25 år sedan. Och… eftersom jag använder ett stekjärn i gjutjärn slipper jag plastpartiklar i maten. Det känns bra. Ett visst järntillskott lär man få när man tillagar mat i stekjärn av gjutjärn, men det är något som vi kvinnor faktiskt kan behöva. Så det är välkommet.

Vilken typ av stekjärn använder du? Hur länge har du haft ditt stekjärn? Lämna gärna en kommentar här under.

Länk till Höyang: Klicka här

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*