100. Hittat hem…?

Tänk att inlägg nummer 100 fick just denna rubrik. Här har jag letat efter mitt hem här i Spanien – nu känns det som att jag har funnit det!! Så här gick det till:

Igår förmiddag var jag kvar på hotellet och hann då bli coachad av min eminenta coach. Ja, tror det eller ej – det funkar utmärkt via Skype. 🙂

Lämnade hotellet och tillbringade dagen med att gå runt på stan med min alltför tunga ryggsäck. Hade packat allt viktigt och värdefullt + lite kläder som kunde behövas om jag skulle övernatta någonstans…

Eftersom det var över 30 grader blev min rygg genomsvett på två röda sekunder när jag bar ryggsäcken. Satte mig därför hela tiden på nya caféer. Väntade på att två saker skulle hända:

– Besked om att pengarna från mögellägenheten skulle återbetalas

– Besked om när jag skulle kunna få tillgång till den nya lägenheten

Så.. jag gick runt och fikade på 5 olika ställen under dagen.. Det var lite av väntans tider. Jag var lugn och hade beslutat att ta det som det kom.. Jag hade gjort vad jag kunnat, nu var det mer upp till universum hur det skulle gå… Fick en tanke om det där med lakan. Visste inte om det fanns på nya stället, så jag gick in och köpte ett lakanset för säkerhets skull.

När jag vid 17- tiden satt och surfade ringde mäklaren och sa att pengarna gick att hämta. Jag hämtade ut de två månadshyrorna och gick sen och satte mig och åt en sallad. Kände mig väldigt nöjd med att denna del gått i lås. Det var faktiskt en hel del pengar…

Klockan blev 18.30 och jag ringde och sökte spanjoren som skulle hyra ut till mig. Han svarade inte, men ringde tillbaka till mig ca 20 minuter senare. Då hade jag precis lämnat restaurangen. Plötsligt la han på luren i örat på mig och sen tutade en bil bredvid – det var han.

Jag hoppade in mitt i rondellen och vi åkte iväg. Tyckte att han sa att vi skulle åka upp till lägenheten så att jag kunde flytta in idag. Han kör en annan väg. Han tittade på mig och säger att han kanske ska röva bort mig eller något – så skrattade han. Vi åkte hem till hans hem. Stor spansk villa. Han måste vara hemma när dottern kommer hem från pianolektion därför måste han denna vägen förbi. Men.. precis när han stannade bilen utanför huset kom hans son så han slapp vänta på dottern..

Vi åkte upp till lägenheten. Gick runt och tittade. Kylen var dåligt städad men annars någorlunda ok. Jag var mest glad för att jag fick tillträde redan då!! 🙂

Han började sedan föreslå ommöblering och vi flyttade en soffa. Sen kommenterade jag att TV:n står där uppe i sovrummet. Vi bar gemensamt ner den på sin plats i vardagsrummet. Ja, det tog en liten stund alltihop.

Jag hade pengarna med men han hade inget kvitto. Jag ville inte betala förrän jag fick kvitto i retur. Han frågade hur jag skulle ta mig upp med mina saker och jag svarade att jag inte vet…

Han körde därför ner mig till hotellet. Han körde sedan till sitt jobb och skrev ett kvitto. Under tiden hämtade jag mina saker från den lilla skrubben på hotellet där de förvarats under dagen.

Han lastade in alla mina prylar i bilen och vi åkte upp. Det är inte långt men det hade helt klart krävts en taxi om jag inte fått skjuts med tanke på lutningen…

Sen fick jag kvittot och han fick pengarna… Ja, en mycket speciell start på denna hyra av lägenhet. Jag tackade så mycket för hjälpen och han skrattade och sa att han normalt inte brukade ge en sådan service…

********************

I lägenheten fanns det inget linne eller handdukar så jag var i går kväll tacksam över min impuls att köpa ett bäddset.

Ja, det var torsdagens äventyr. Jag är tacksam över att allt föll på plats som det gjorde  – i rätt ordning och allt!! 🙂 Också mycket tacksam över denna vänlighet denna man visade mig.  Han sa när han lämnade mig “Bienvenido! Disfrutar!” Typ välkommen – njut av vistelsen!

Då var klockan efter 8 på kvällen. Jag var på plats med alla mina saker. En sådan dag!!

********************

PS. Måste bara tillägga att jag just nu sitter på ett café och bloggar. Det blev rejäl fart på mig när en kackelacka kröp en halvmeter från mina fötter under bordet. Killen i caféet ryckte snabbt ut och stampade ihjäl den. Tog sedan en sopskyffel och sopade upp den och gick ut och la den i rännstenen på gatan utanför. En sådan action!!! 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*