94. Om kindpussar…

Idag tänkte jag försöka reda ut det där med kindpussar. Det är ju ett vanligt sätt att hälsa på varandra här. Det sker inte mellan oss extranjeros (=utlänningar. Läs: svenskar) lika mycket men om vi möter en spanjor så blir det ofta det som gäller som hälsning.

Jaha, och hur kindpussas man då…?? Ja, vad jag har förstått så handlar det inte om några pussar alls egentligen. Det handlar mer om att lägga kinden mot den andres kind och låtsaspussas i luften och därefter byta sida och göra likadant igen. Åtminstone brukar det vara så… oftast i alla fall…

Fast… om jag nu ska avslöja så har jag blivit utbjuden av en man en gång här. Han var från Granada och rätt good looking. När vi träffades pussade han mig verkligen riktigt på kinderna. Men… det var nog för att han var lite intresserad av mig. Det blev bara en middag. Det räckte. Nåja, min enda dejt på 3,5 månader. Kan ju inte påstå att jag fokuserat på att dejta precis…

Men… sen har jag lärt känna en del engelsmän (män och kvinnor) som bor här permanent och de verkar ha en förkärlek för att pussas riktigt på kinderna. Hmm… kanske släpper de stela engelsmännen loss när de kommer till Spaniens varma land….?  Ofta verkar det vara männen som pussas mest intensivt. Är inte riktigt förtjust över att bli väldigt blöt på kinderna av engelska okända mäns pussar. Men, men… det händer inte så ofta förstås… och lite får man väl tåla när man är i Spanien… 😉

Kommer ihåg att i Frankrike funderade man på att förbjuda kindpussar under tiden då svininfluensen härjade som värst. Fast det stannade nog vid en rekommendation. Kanske svårt att bryta en sådan inkörd kulturell vana…?? Huruvida diskussionen fördes i Spanien eller inte, det vet jag inte…

PS. Puss heter Beso på spanska. DS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*