93. Iakttagelser på restaurangen…

Det finns många små saker i vardagen här som gör livet trevligt. Sitter på min favoritrestaurang och följande utspelas:

*** En äldre kvinna som lämnar restaurangen passerar förbi mitt bord, tittar mig i ögonen och säger ¡Buen provecho! (smaklig måltid). Jag har aldrig sett henne förut, men hon ler vänligt och ser snäll ut. Det värmer mitt hjärta.

*** Den korrekta kyparen gör plötsligt ett högt pussljud rakt ut i luften och jag ser en kvinna komma in på restaurangen. När hon kommer närmare honom går han fram och ger henne en rejäl puss helt publikt. Det känns inte slentrianmässigt utan varmt och innerligt. På arbetstid… Mitt i lunchruschen… Han som alltid verkar så strikt och korrekt…

*** Ägaren till restaurangerna sitter vid bordet en bit bort bland sina spanska vänner. Mitt när han pratar får han helt plötsligt syn på mig och skriker “Hola, qué tal?” (Hej, hur är det?) och börjar prata med mig på 10 meters avstånd tvärs över uteserveringen. Det är starkt att han gör det framför sina vänner. Vi “extranjeros” (utlänningar) är inte alltid väl sedda här. En del av spanjorerna här tycker att vi är rika och lite respektlösa människor som kommer hit och bor här länge och väl utan att lära oss att prata det minsta spanska…. Fast alla spanjorer tycker inte så… Den här mannen har ett gott hjärta, han accepterar mig även om min spanska är knackig. Jag är tacksam. Lite vänlighet och kärlek känns det som…

 

Lite paella till förrätt

 En lätt huvudrätt idag – avocado och tomater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*