5. Att bara vara… (del 2)

Det är bara att erkänna. Jag är civilekonom och en människa som gillar logik. Så det där med att “bara vara” – det är väl något som behövs definieras, eller hur…? Vad menar jag egentligen med att “bara vara”…?

När jag kom ner här till Spanien var min tanke att det i första hand handlade om:

– Att ta det lugnt, att inte ha något särskilt planerat, att kunna styra mitt eget liv helt och hållet själv och att lära känna mig själv bättre

Sen var min plan att jag efter dessa 4 månader i lugn och ro skulle ha kommit fram till ett svar på vad jag vill framöver. Så skulle allt vara klappat och klart. 🙂

 

Jaha ja, men…. även i livet befinner vi oss i en process. Med tiden har jag kommit på att jag idag faktiskt ser annorlunda på det där med att “bara vara”. Nu handlar det mer om att:

– Att bli medveten om mitt inre – att följa min intuition
– Att förstå mitt inre djup och kraft
– Att vara närvarande i nuet
– Att ha tillit till livet – att släppa kontrollen

Det är den bild jag har IDAG. Frågar ni mig framöver är det möjligt att jag definierar det annorlunda, vem vet?

Så nu talar jag istället om ett helt nytt förhållningssätt till mig själv och till livet. Och…. det är inget som kommer av sig själv. Det kräver att man vågar titta inåt. Kan inte säga att jag lyckas med detta hela tiden, men jag jobbar på det!! 🙂

trappsteg

Konsekvenser av att “bara vara”
När jag funderat på att jag tillbringar min tid här i sol och värme med att “bara vara” och fundera kring livet så kom frågorna till mig: Varför gör jag då detta?? Är det mödan värt?? Till vilken nytta?? Kunde jag inte valt att turista runt istället som alla andra “vanliga människor” gör här..??

Har funderat på detta men kände relativt snabbt att detta är den väg jag KAN gå – och det är den väg jag VILL gå. Jag ser nämligen att den väg jag väljer kan ge mig:

– Kärlek
– Glädje
– Ett annat djup i livet
– Acceptans av det som är
– Peace of mind
– Tillit
– Mod

Så visst är det värt det!!!

 

One Reply to “5. Att bara vara… (del 2)”

  1. Det du beskriver tror jag platsar under begreppet mindfulness. Vi du låna tre CD med boken Mer om mindfulness av mig??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*