224. Att vara snäll mot kroppen…

Det sägs att man ska vara snäll mot kroppen. Visst talar vi om detta ibland – men frågan är om vi verkligen är snäll mot kroppen? Under det senaste året har jag börjat fundera över detta på allvar. Jag bestämde mig för att mer aktivt börja leda mig själv och välja vad jag stoppar i mig.

Sedan ett antal månader tillbaka har jag låtit kroppen vila från alkohol. (jodå, jag har gjort några undantag men inte många) Provade sedan att vara utan kaffe några månader (Det har jag dock börjat med igen). Nu har jag de senaste veckorna också slutat med mejeriprodukter.

Jag inser att jag levt ett tag nu och ätit normal blandad kost men att kroppen faktiskt sällan fått vila. Allt vi stoppar i oss går ju igenom systemet i kroppen och renas av organen. Det vi äter har därför stor betydelse. När jag provat att pausa vissa saker kom jag fram till följande:

– Det är faktiskt så att utan ett glas vin på kvällen så sover man bättre.
– Utan kaffe blir man jämnare (inga toppar och dalar) i sin arbetsinsats under dagen.
– Största skillnaden är nog ändå att sluta med mejeriprodukter som faktiskt påverkar kroppen mer än vad man kan tro. Man känner sig generellt piggare och magen blir glad över att slippa denna belastning.

Det är intressant att prova att utesluta något som kroppen faktiskt kan leva helt perfekt utan och sedan iaktta vad som händer och hur kroppen känns. Genom att vara snäll mot kroppen känner man sig faktiskt “som ny”.

Har du provat att stå över något för att kroppen ska få vila? Har du tagit en paus och låtit bli att äta något? Kommentera gärna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*