190. Mindfulness… eller att “bara vara” i nuet…

tankarOm precis en vecka flyttar jag ut. Nya hyresgäster kommer in i slutet på nästa vecka. Har inte packat klart, har inte bokat någon flyttfirma, vet inte var jag ska göra av mina möbler och vet inte var jag ska bo. Hur kunde det bli såhär? Inser att jag gjort allt vad jag kunnat, jag lagt MASSOR med tid och kraft på att leta, men boendefrågan har inte löst sig. Har till och med köpt ett litet hus och sedan hoppat affären av pga fuktskada… De tre månaderna gick snabbt… ingenting landade….

Nu inser jag att jag verkligen erbjuds en kurs i mindfulness (fullständig närvaro i nuet) “i riktigt skarpt läge”. För… det är lätt att vara mindful när solen skiner och livet leker – eller när man sitter på en kurs, i en ring och är mindful tillsammans med andra. Men när det kör ihop sig, när man står i en situation som man inte väntat sig så är det lätt att tankarna drar iväg och att oron kommer smygande.

Negativa tankar som “Hur ska det gå? Hur dum kan du vara som gjorde av med lägenheten innan du hittat ett litet hus? Varför ska sådant här alltid hända mig?” osv börjar snurra runt i huvudet.

Känslorna kan lätt leda till hopplöshet och ledsenhet. Negativa tankar kan få känslorna att ta över och förmörka hela ens tillvaro om man låter dem dra iväg…

Så… för att inte fastna i negativa tankar väljer jag att meditera istället. Då tystnar tankarna och jag ser att det finns ett lugn som existerar där hela tiden bakom alla tankar… Försöker vara i detta lugn. Det känns bra!!

PS: Och… ja, har du tips om ledigt boende (kanske en ledig gäststuga på tomten?) from tisdag nästa vecka så skicka mig gärna ett mail!! Hela södra Sverige är aktuellt.

info@levalivet.nu

oroOne Reply to “190. Mindfulness… eller att “bara vara” i nuet…”

  1. HALLO DÄR

    JAG VILL BARA SÄGA ATT JAG HAR HITTAT VAD JAG HAR LETAT I HELA MITT LIV, EFTER NÅGRA ORD SOM HAR FÖRVANDLAT MEJ, OCH GET MIG FRID OCH ETT GLATT HJÄRTA. DET ÄR DOM HÄR ORDEN “ATT OROA SIG ÄR BARA ETT SLÖSANDE MED TIDEN. DET ÄNDRAR INGENTING. DET BARA JÄVLAS MED DIN HJÄRNA, OCH STJÄL DIN LYCKA.” DOM HÄR ORDEN HAR MAKT. TA TILL DIG DOM, OCH DU KOMMER ATT MÅ BRA RESTEN AV DITT LIV.
    HA EN TREVLIG SOMMAR, OCH HA EN FIN DAG. DIN VÄN PYRIEL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*