165. Lever vi i brist eller i överflöd…?

Har börjat meditera med Deepak Chopra som för närvarande har ett gratisupplägg med 21 dagars meditation via webben. Det är 15 minuter om dagen och även om jag egentligen inte gillar former och strukturer när det gäller personlig utveckling (där någon säger vad man ska göra och man passivt ska följa) så upplever jag att dessa 15 minuter om dagen är väl investerade minuter. Man kan ju dessutom förlägga dem på vilken tid om dagen som man vill – vilket är bra. För mig är annars personlig utveckling faktiskt, just precis, väldigt personlig. Den väg som passar en person, behöver inte alls passa en annan. Däremot tror jag att vi kan ha god hjälp av varandra på vägen..

Mr Chopra verkar vara en sådan man som vill hjälpa andra. Han talar om att leva i överflöd, vilket är spännande saker. Vi är ju alla uppfostrade med att se begränsningar, risker och att vara förnuftiga och förståndiga. Att gå omkring att tro att allt är möjligt är väl nästan att vara lite naiv, eller hur..?? På TV får vi dessutom dagligen höra att resurserna är begränsade och att det inte finns så många arbeten, att det är bostadsbrist och att oljan snart tar slut. Platserna på sjukhusen är fyllda, statsfinanserna medger inga fler satsningar på kultur/skola/sjukvård eller vad det nu kan vara. Var vi än lyssnar lär vi oss att vi lever i en brist. Ja, lyssnar man på nyheterna får man bilden av att det nästan är brist på allt!!! 😉

Mr Chopraks meditationer vänder på steken och säger att vi lever i ett överflöd. Det är nyttigt att få detta till sig en kvart om dagen!! Bra som motpol till allt prat om brist!!

Har du funderat på detta? Känner du att du lever i brist eller överflöd??

PS. Överflöd kan i och för sig handla om pengar, men det handlar mest om den mentala delen i dessa meditationer. Om vi upplever att vi lever i brist eller i överflöd. För alla har vi möjlighet att känna överflöd. Det bästa i livet är gratis brukar man säga. Vi kan alla slösa med t.ex. kärlek, glädje och vänlighet mot de människor vi möter. Dessa saker finns i överflöd, och de blir alla större om vi väljer att ge mer av dem… DS.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*