160. Att leva inifrån och ut…

Idag är det en vecka sedan jag kom tillbaka till Sverige. Har numera vant mig vid att sova på sonens soffa och livet har börjat gå in i en lunk även här. 🙂

Visserligen är det lite svalare här i Sverige, men det är istället varmt och behagligt inomhus. Man kan tända ljus och kura ihop sig i en fåtölj och mysa.

Det kändes nykommet att komma hit. Här är varken bättre eller sämre än Spanien – bara annorlunda. Allt har sina för- och nackdelar – men det känns som att det är här jag ska vara just nu.

Imorgon är det den 1 november och då är det precis 3 månader kvar till dess att jag ska börja jobba igen. Vad gör man av 3 månaders ledighet i Sverige? Vad vill jag med dessa månader? Hur lever jag livet här?

Har funderat några dagar och just nu känns det som att dessa saker är viktiga:

1) Fortsätta min inre resa

2) Hitta ett eget boende

3) Träffa vänner och barn

4) Ta hand om mig själv

5) Fortsätt skriva

Frågan är bara var man börjar? Min plan är att börja inifrån när jag ska leva mitt liv framöver. Att leva inifrån och ut innebär att man börjar stämma av inåt först. Där identifierar man vad man egentligen vill. Sedan börjar man förflytta sig åt det hållet. Om saker och ting hakar upp sig eller om det blir rörigt och oklart är det dags att stanna upp och känna efter inåt. Kanske meditera eller stilla sitt sinne… Kanske ändra kurs.. eller bara ta tid att stanna upp och reflektera ett tag för att sedan fortsätta vidare.. Att hela tiden utgå ifrån det inre…

För… det hade varit så oerhört lätt att bara rusa på, att få tag i ett boende så snabbt som möjligt för att “lösa problemet”. Nej, långsamt, långsamt, inifrån och ut… Det är min tanke… Det är min plan…

Under tiden är det höst. Det är vackert. Ha en bra dag! 🙂

höst

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*