144. Paseo, playa y pipas…

Åkte taxi för någon dag sedan. Även denna taxichaufför berättade om att det inte är lika mycket turister i år.

Sen berättade han att de turister som är här i år går under benämningen “3 P”. För allt de gör är att nyttja saker som är gratis eller billigt. Genast tänkte jag på mina studier i företagsekonomi där 3P stod för “produkt, pris och plats” inom marknadsföring. Men.. det var långtifrån vad det handlade om.

Här, fick jag veta, står “3 P” för : Paseo, Playa och Pipas.

Det innebär att bilden av årets turister är folk som vandrar utmed strandpromenaden (paseo), ligger på stranden (playa) och äter solrosfrön (pipas). Man har inte lika mycket pengar som vanligt och turistar därför extra billigt i år.

 

Naturligtvis är detta ett skämt men bilden han ger är bara ännu en sak som spär på krisen. Då tänker jag inte på den reella krisen utan på det kristänkande som invaderat allas hjärnor här. Tror att det är all nyhetsrapportering som skrämmer alla spanjorer…

Politikerna i Spanien kommer inte bara att ha en ekonomisk kris att hantera framöver, utan också en mental förändring hos folket att ta tag i. Människor behöver framtidstro och hopp. Det tror jag är lika viktigt som de ekonomiska strukturella åtgärderna – att som ledare för landet ge människor framtidstro och hopp… Undrar hur mycket man arbetar med detta från politikernas sida..? Inte tillräckligt tror jag…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*