145. Vårt uppdrag i livet (4)…

Tänkte ta upp tråden som jag tidigare talat om i bloggposterna. 112122 och 125.  Då har jag hittills kommit fram till följande:

1. Uppdraget är att vara den du är

2. Uppdraget är att göra det du vill genom:
– att fatta medvetna beslut
– att ha modet att följa ditt samvete
– att lyssna på ditt hjärta eller på din intuition och agera utifrån detta

3. Dröm fritt

*******************

Här fortsätter mina tankar kring uppdrag i livet:

Har under en tid levt med idén att jag ska drömma fritt – för att kunna få klarhet i vad jag vill framöver i livet.

För mig är detta inte enkelt. Jag kommer från en strukturerad och logisk värld, både från den miljö jag vuxit upp och från skola, utbildning och arbetsliv. Detta blir extra tydlig när man, som jag, försöker drömma fritt.

Det är nämligen mycket som skymmer sikten när man ska drömma. Mycket logik, många sanningar om hur man ska leva (eller inte leva) och många präglingar om hur saker ska vara (eller inte vara). Inte minst andras uppfattningar och kommentarer kring hur man ska vara eller göra hör man allt som oftast.

Så… när jag börjat fundera och drömma har ganska snabbt känslor och tankar av visst slag kommit fram. De har exempelvis varit “jag vill bidra till en bättre värld”, “jag vill göra skillnad”, “jag vill göra något meningsfullt”, “jag vill bidra”, “jag vill göra något kul/utmanande/spännande/intressant”, “jag vill vara kreativ”, “jag vill utvecklas” har bubblat runt i mitt huvud ett tag. Det känns som mer abstrakta drömmar. Kanske kan de uifrån upplevas som floskler. Fast.. de har faktiskt dykt upp som en del i denna min process. Så de får inte bara förkastas. De är en pusselbit – ett steg på vägen…

Har sedan försökt bryta ner dessa saker för att få klarhet i vad det egentligen innebär för mig rent konkret. Har försökt få in ett “här och nu”-perspektiv. Kan väl inte påstå att det gått så bra.

Tiden har gått och det har känts som att jag står och stampar på samma fläck. Någon konkret plan har inte dykt upp. Jag är fortfarande villrådig… målet med mitt liv är inte klart definierat…

Men.. efterhand har fler tankar strömmat igenom hjärnan, tiden har gått och när jag slutade fokusera så mycket på att hitta ett svar på vad jag vill – ja, då händer det plötsligt saker. Jag läste en nyskriven bok under helgen. En mycket djup bok som förordar att vi ska nyttja vår intuition (kan också kallas för kontakt uppåt med Gud eller universum). I den fanns ett avsnitt som hette “Gör det du är ämnad att göra”. Jag läste och begrundade…

Mediterade länge i söndags och läste sedan vidare i boken. Gick sedan ut på promenad (som vanligt). Satte mig sedan och skrev ned vad som hänt under dagen. Skrev också att min kontakt med intuitionen är relativt begränsad. Känner den ibland, men ofta fixar jag och gör saker och då hinner jag inte med att lyssna inåt… Eller… rättare sagt… jag har tidigare valt att inte prioritera det.

Men.. när jag satt och skrev så skrev jag plötsligt ner vad jag vill. Pennan bara skrev och jag kom in i ett flöde och plötsligt blev saker och ting tydliga. Det kändes som en aha-upplevelse. När jag läste vad jag skrivit kände jag mig väldigt nöjd när jag tänkte på att livet faktiskt skulle kunna se ut så…. Kanske skrev jag utifrån min intuition? Enkelt var det i alla fall…

När jag läste igenom såg jag att jag enkelt kunde sätta tre rubriker ovanför det jag skrivit:

– Personligt
– Arbete
– Mentalt/inre utveckling

Det kändes skönt när det var nedskrivet. Ja, vem vet, kanske är det precis detta jag vill? Eller så krävs det lite mer tankar och justeringar av planen. Ja, det får framtiden utvisa….

Men… då har jag de facto något att utgå ifrån – något som känns inspirerande, kul, utvecklande och som faktiskt också skulle kunna bli en verklighet… Det känns bra…

******************

Har du något tydligt mål i ditt liv? Har du en bild av hur du egentligen skulle vilja leva? Om ja, känns denna bild riktigt spännande, inspirerande och inbjudande inför framtiden??

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*