139. Att göra sin grej….

Har lagt en hel del tid på skapande arbete på senaste tiden. Har uppdaterat några av mina hemsidor. Det har varit dagar fyllda av problemlösning, utmaningar, kreativitet och nytänk. Men.. samtidigt….  en innerlig stor glädje… Det är bara så väldigt roligt!!!

Det har blivit många timmar, men det har varit enkelt att välja detta. Jag har ändå fått den tid ute i solen som jag behövt. Har ingen ambition att ligga insmord i solskyddskrämer hela dagarna på stranden. Har gjort “straden-hela-dagarna-livet” förr, nu vill jag något annat…

Så… jag har istället valt och prioriterat skapandet. Tänkte inte på det från början – det bara blev så. Eftersom det snart är en teknikuppdatering blev tanken att det kanske är bäst att “rädda det som räddas kan”. Men när jag väl kört igång så känner jag vilket flow jag kommer in i. Hur kul det är att utmana mig själv, att lyckas ta sig förbi problem och skapa något som liknar det jag tänkt mig.

Att jobba med att skriva, välja bilder, med SEO (sökmotoroptimering), redirecting (ompekning från gamla sidor till nya) tillsammans med färgsättning och layout känns intressant. Det är en variationen som triggar mig.

************************

Funderingarna smyger sig på. Kan det vara möjligt att kunna leva sitt liv på ett sätt som innebär att man kan “göra sin grej” i livet – är det möjligt att ha så kul i livet ALLTID?

Frågar man människor så är svaret sannolikt: “Jovisst kan du göra din grej, men du måste ju försörja dig”. Kanske tillägger de: “Det där kan du ju göra på fritiden – eller under semestern.”

Jag har hört den första kommentaren ovan åtskilliga gånger nu sedan jag tog tjänstledigt. Det är precis som att alla måste berätta för mig att jag måste “försörja mig”. Det är lite underligt. Jag har passerat 40-strecket för flera år sedan och då borde de väl rimligen inse att jag vid detta laget är väl medveten om det faktum att man måste tjäna pengar!!

Men… det är precis som att man uppfattar min ledighet som något konstigt och att man därför vill styra mig “tillbaka in i fållan igen”.

************************

Jag funderade också på ordet vi oftast använder för den tid vi spenderar på lönearbete. Vi kallar det för “jobb”. Låter jobbigt, eller hur…? Ja, vi ska kämpa, vara duktiga, lyckas och dessutom skapa ett fint CV. Viktigt är också att få högre lön och kunna spara till pensionen. DÅÅÅÅ gör vi rätt. Då får vi en klapp på axeln av alla i vår omgivning  – DÅÅÅ är vi duktiga samhällsmedborgare i Sverige. För ve och fasa – tänk om alla i Sverige gjorde vad de ville. Vad skulle hända då? Systemen skulle antagligen rasa samman…

Nej… jag måste nog tryckas till lite så jag går tillbaka in i fållan igen… så jag blir och gör som alla andra…

Vad människor kanske inte förstår är att för mig handlar det inte om att sluta tjäna pengar. Utan det handlar om att kunna leva som jag vill.

 ************************

Vi får kanske backa bandet lite. Funderade på att när man läste filosofi i skolan fanns det ett logikavsnitt där man pratade samband mellan A och B. Minns ni det??

Så om: A = jobb och B = pengar så gäller det normalt att:

Om A så B – dvs om man jobbar så tjänar man pengar

Betyder det då automatiskt att det motsatt gäller: Om B så A – om man tjänar pengar så jobbar man??

Nej, jag tror inte det. Ja, det kan förstås vara så, men det behöver inte vara så…

Min för längesedan bortgångne lärare i filosofi kanske vrider sig i sin grav över att jag inte minns allt från hans lektioner. Men… jag minns i alla fall så mycket som att det fanns samband som logiskt gällde på båda hållen. Fast… det fanns också de som INTE gällde på båda hållen. Jag vill påstå att detta är ett sådant!! 🙂

 ************************

Ja… jag satsar på att min logiska slutledning ovan är rätt. Den får jag fundera vidare över…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*