140. Om ålder, körsång och bilresor i flygande fläng…

Idag har det varit en spännande dag. Har sedan tidigare hittat en kör här i södra Spanien. På grund av värmen (ca 35 grader nu) så övar vi normalt inte under juli och augusti.

Men… idag var vi hembjudna till en bariton för en extra repetition. Vi ska ha två koncerter i oktober och det är viktigt att kören är redo inför dessa. Allt ska kunnas utantill. Så en extra repetition skulle vi ändå försöka klämma in idag, värmen till trots…

Fick skjuts till grannbyn av en tysk man i kören. Han körde verkligen som en biltjuv i sin Mercedes och blev också riktigt upprörd och svor högt och ilsket på tyska ett par gånger när andra bilar “var i vägen”. En spännande resa på 15 minuter som jag upplevde som betydligt längre där jag satt med hjärtat i halsgropen i kurvorna…

Väl framme kom vi in i ett fantastiskt hus. Ett jättestort vardagsrum med öppen spis som dominerade rummet. Otroligt luftig och mycket vackert inrett!! Vita väggar med mörkbruna dörrar och detaljer. Så skulle jag absolut kunna bo! 🙂

Hursomhelst körde vi igång repetitionen. Ca 35 grader utomhus. Oj, vad varmt det var att sjunga. Alla dörrar stängdes och mannen i huset körde igång sin Air condition. Det blev svalare men jag var tvungen att ta fram min solfjäder och fläkta hela tiden – ja, det är verkligen fuktigt och varmt nu.

Körens prestation idag får väl sägas vara “sådär”. Vi var 6 män och 3 kvinnor och det saknades en hel del folk… Vi svettades ikapp och de tre herrarna som sjöng “lead” hade inte helt enkelt att hålla tonen i värmen. Vi får hoppas det går bättre i september när repetitionerna drar igång på allvar igen…

Efter repetitionen fick jag frågan av ett annat par i kören (schweizare) om jag ville med och äta lunch. Absolut. Intressant att få se lite mer av grannbyn tänkte jag. Vi åkte in till stan och denna gången blev det en lugnare bilfärd. Schweizaren och hans fru satte på klassisk musik på hög volym i bilen medan vi gled fram på gatorna…

Väl framme blev det fisk – Rosada. Gott! 🙂

Vi var sex personer och vi satt och pratade några timmar. En engelsman var med och när vi kom in på ålder hade han tydligen berättat om mig för någon annan person och beskrivit mig som runt 30. Haha.. den komplimangen får jag komma ihåg länge!!! Inte ofta någon tror att jag är 15-20 år yngre än jag verkligen är… 🙂

Sedan blev det en lugn och behaglig bilfärd tillbaka. Klassisk musk i blandad kompott strömmade ut från stereon i bilen, det var Verdi, Oklahoma, Chopin, Gershwin mm. Fick veta att den schweiziska kvinnan har fyllt 70 men hon är en häftig kvinna som håller på att lära sig både klassisk gitarr och spanska just nu. Ännu en kvinna utan ålder. Vissa människor blir inte gamla. Hon har ett väldigt driv att lära sig nya saker – och en stor nyfikenhet på livet. Häftigt!!!

Klicka här för att se film och höra musik som spelades i bilen

Väl tillbaka i min stad fick jag en promenad hem – i en kraftig värme. Tacksam för ännu en dag av underbara möten och sång och musik… och för att det är nedförsbacke mot havet..  det underlättade i värmen när jag gick hemåt… 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*