113. Los extranjeros…

Det är spännande att vara här! Viktigt är förstås min inre resa – att jag får mer kontakt inåt och att jag lär mig följa min intuition mer och mer. Men även människorna som jag möter är viktiga för mig.

Möten med människor är alltid intressant. Ja, jag har alltid sagt att jag har något att lära av varje människa jag träffar.

**************

Här, i ett främmande land, är man lite av en främling eller “outsider”. Olika spanjorer tycker mer eller mindre om oss utlänningar (los extranjeros). Men faktum kvarstår att vi inte talar spanska perfekt vilket gör att det inte är alldeles självklart och enkelt att komma in i spanska sammanhang. Det krävs att man har spanskan på plats först tror jag. Ofta blir det därför att man träffar de människor som flyttat hit ner från andra länder: från England, Wales, Belgien, Tyskland, Polen, Schweiz, Norge också från Sverige förstås… Det blir lätt att los extranjeros träffas och också hjälper varandra. Vi är ju alla i liknande situation – vi är mer eller mindre nya i ett främmande land….

På utflykt i bergen tillsammans med en inflyttad kvinna

Man ska kanske inte generalisera men jag tänker ändå göra det lite grann… för jag har upptäckt att los extranjeros är mycket intressanta människor. Det är människor som valt att lämna sitt eget land för att bo någon annanstans i världen. Det är människor som gjort ett val. Det är modiga människor som har fattat beslutet och sedan genomfört det!!

En del har valt att ha dubbla hem – ett här och ett i hemlandet. Andra har helt lämnat sitt hemland och bor enbart här. Oavsett besitter de en viss portion mod. De har vågat gå “outside the box”. Ofta spännande människor – som lever sina liv… Jag är tacksam över att få möta dessa – jag lär mig en hel massa genom att lyssna på deras liv och deras val. Alla har gått olika vägar och har olika bakgrund och olika skäl till att de hamnat just här. Intressant…

One Reply to “113. Los extranjeros…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*