114. Lånat från Björn Lindeblads sommarprogram…

Kan inte låta bli att ännu en gång hänvisa till Björn Lindeblad som sommarpratade i Sveriges Radio den 18 juli.

Rekommenderar starkt att ni lyssnar på honom. Klicka här för att komma till Sveriges Radios hemsida.

För er som inte har tid eller inte vill lyssna kan jag inte låta bli att dela med mig lite av de kloka tankar han framförde i sitt program:

“Förnuftet är en tjänare, Intuitionen är en gåva
Vår kultur har gjort tjänaren till mästare och glömt gåvan.”
— A. Einstein —

Min kommentar: Vi tror i dagens samhälle bara på det vi ser. Intuitionen litar vi inte på i lika hög utsträckning. Kanske är det dags att lyssna inåt på sin intuition ibland? För… vem har inte tänkt på en person – och plötsligt så ser man denna på stan, eller så ringer de precis när man själv tänkt att ringa… Vad är det? Om inte en form av intuition – eller icke-synlig kommunikation?

Han talar sedan om Buddhans gåvor.

Buddhans gåvor

1. Andas medvetet, låt uppmärksamheten vila i kroppen, inte tro på alla tankar som hjärnan presenterar (de är bara tankar)

2. Ingenting varar. Inte heller de mörkaste stunderna.

3. Mindfulness. Att våga känna in vad man bär på. Att lyckas möta det som känns svårt inombords utan motstånd. Då släpper det svåra, eller blir mindre svårt.

Ja, det är mycket mycket mer klokskap han återger. Han talar om verktyg i livet som han fått under sin tid som munk, verktyg han har nytta av i livet. Ja, det är svårt att återberätta. Som sagt… Lyssna gärna.. Det är värt att lägga en timma på detta…

One Reply to “114. Lånat från Björn Lindeblads sommarprogram…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*