66. Vad driver vår värld? Vad driver oss?

Effektivitet, snabbhet, ekonomisk tillväxt, högre lön, handla på fina gatan eller kanske fynda billigt på IKEA eller på rea, köpa mer och mer saker, skaffa större hus, få pengarna att växa på börsen, kunna semestra på andra sidan jordklotet etc är saker som anses som bra i vårt samhälle idag. Lyckas vi med det är livet bra… då är vi lyckade…

Jag är här för att få ett break mitt i livet – och fundera. Ju mer jag funderar desto mer undrar jag om det är rätt väg att gå. För… det finns så mycket annat i livet: Glädje, kärlek, gemenskap, balans, hälsa etc.

Lyssna på en man som talar om “Happy Planet Index”. Tänkvärt tycker jag..

http://www.ted.com/talks/nic_marks_the_happy_planet_index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*