65. Värmen och vädret…

Det var väldigt varmt här tidigare. Det var så varmt att hjärnans funktion drogs ner. Den gick lite på sparlåga tror jag…. Uppgifterna om exakt hur varmt det var varierar beroende på vem du pratar med. En 35-37 grader var det säkert här vid kusten. Folk som jag talade med, som bor en bit in i landet, hävdar att de hade 41 grader. De gick inte ut den dagen när det var som varmast… Det var för varmt…

Nåja, nu har det blivit en riktigt behaglig temperatur här. Inte alls så varmt längre. Bara 27 grader. Fast på torsdag ska det upp till 35 grader igen enligt prognosen. Stor skillnad på att promenera här på berget när temperaturen går uppåt 35 grader. Har en backe på 75-100 meter upp till platsen där soptunnorna finns här i området. När det är 35 grader i skuggan är det som att vara ute och promenera i en bastu när man går uppför backen i solen. Det räcker att gå ut på gatan (upp till gatunivå upp för trappan – se bild nedan) för att man ska börja svettas och efter halva backen (som lutar riktigt kraftigt uppåt) är jag helt genomsvett. Annorlunda upplevelse. Att gå ut med soporna får ske framåt kvällen… Att trotsa berget och ge sig ut och gå igen kommer jag nog inte att göra i sådana temperaturer.

Känner mig lite isolerad här på berget med hänsyn till att det tar tid att förflytta sig så imorgon ska jag titta på en lägenhet. Har verkligen jagat mäklarna på sistone. Får se om något faller på plats… Har tillgång till detta lilla radhus till den 15 juli men flyttar gärna innan för att komma närmare stan…. Håll tummarna att något faller på plats!

Utsikt från köksfönstret – snett uppåt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*