27. Människan och världen…

Idag vill jag delge en historia som jag tycker är tänkvärd:

“En man satt och kopplade av med sin tidning efter en lång arbetsdag. Hans son ville leka och tjatade på honom upprepade gånger. Till sist tröttnade pappan och rev ut en bild av en jordglob ur tidningen, rev den i tusen bitar och gav dem till pojken.

”Här får du – försök sätt ihop den här bilden igen”, sa han i förhoppning om att pojken skulle hålla på så länge att hann läsa klart tidningen. Men till hans förvåning kom pojken tillbaka redan efter bara ett par minuter med hela bilden rätt ihopsatt.

När mannen häpet frågade hur han lyckats göra det så snabbt log sonen rart och svarade att på andra sidan var det en människa och när jag väl fått ordning på människan så blev världen också okej.”

Författare: Okänd

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*