104. Tiden står stilla…

Idag är en dag då allt förefaller stå stilla. Det är precis som att livet stannar upp ibland. För första gången på säkert en månad har hela dagen varit molnig. Vädret har varit tryckande och stillastående. Inte så varmt egentligen. Det stod 27 grader på en termometer jag gick förbi vid 13-tiden. Men upplevelsen av värmen är en annan sak. Har svettats ordenligt idag! Det har varit väldigt fuktigt och kvalmigt.

Jag har varit nere en sväng till stan och shoppat. Blev inköp av en vattenkokare. Efter att ha varit i engelskans radhus där jag haft tillgång till en jättebra vattenkokare under flera veckor känns det som en nödvändighet för att kunna göra en snabb kopp kaffe när jag vill. Ja, tro det eller ej, men jag har faktiskt lärt mig tycka om snabbkaffe. Det är riktigt gott efter det att man vant sig!! 🙂

Tog en siesta även i eftermiddag. Gjorde det tillsammans med Sommarpratarna vintage-expterten Elsa Billgren och f.d. skogsmunken Björn Lindeblad (som jag lyssnade på en gång till eftersom han och programmet var så bra!) Känns som ett utmärkt sätt att ta siesta på!

Under tiden jag låg i sängen och lyssnade så försökte en duva flyga in genom balkongdörren som stod öppen. Fick stoppa den. Konstigt – jag hörde den det första jag gjorde i morse. Den satt och kuttrade på taket ovanför mitt sovrum. Sedan försökte den redan tidigare i morse ta sig in. Den står liksom stilla utanför och flaxar… Hmm… Kanske skulle jag släppa in den för att se vad den gör..??

Sedan tog jag ett beslut. Stängde av varmvattenberedaren. Kändes onödigt att ha den igång. Den sitter i köket och jag både ser och hör när den värmer. Jag tar 1-2 duschar om dagen och det är riktigt varmt ute. Det är helt okey med en svalkande dusch. Mat lagar jag inte så mycket – blir bara disk av enstaka glas och behöver jag varmt vatten till det kan jag alltid värma vatten i min nya vattenkokare. 🙂

****************

Annars är dagen stillastående. Sitter just nu på balkongen och tittar snett ut mot havet. Bor en bit ifrån men känner mig lyckligt lottad som snabbt kan gå ner till stan nu.

Sitter och funderar. Vad kan jag göra framöver i livet? Vart är jag på väg? Vad kan jag göra för att göra världen till en bättre plats? Ja, som ett svar på den sistnämnda frågan kan jag berätta att jag nu hittat lite återvinningscontainrar – så framöver kommer jag att sortera glas och plastflaskor för sig själv. Det får bli steg 1. Jag har bott så långt bort tidigare där det inte var möjligt att sortera, men här finns det faktiskt goda möjlighet att göra det… Sen stängde jag av varmvattenberedaren också vilket både är bra kostnadsmässigt – men också för miljön. Jag tror att det är viktigt att börja i det lilla om man vill förändra världen!! Att börja med sig själv…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*