222. Bananpannkakor – så goda

bananpannkakorBananpannkakor är något ganska nytt för mig. Men nu när jag hittat denna delikatess händer det ofta att jag steker upp lite goda pannkakor.

Det fina med bananpannkakor är att de är snabba och enkla att tillaga. Dessutom är de hyfsat nyttiga också!

Såhär gör du:

Bananpannkakor

Ingredienser (14 små plättar):

1 mogen banan
2 ägg
1-2 msk mjöl (vetemjöl, havremjöl eller enligt önskemål)
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver

Gör såhär:

  1. Mosa en banan i en skål med en gaffel
  2. Lägg i 2 ägg och blanda runt
  3. Lägg i lite mjöl + vaniljsocker + bakpulver
  4. Blanda väl
  5. Ta fram plättjärn eller stekjärn. Värm upp. Lägg på smör efter behov.
  6. Klicka ut smeten – ca 1 msk smet per plätt brukar vara
  7. Stek hastigt. Det går undan. Vänd och stek på baksidan.

IMG_0308

Denna smet blir lagom för två omgångar på plättjärnet.(totalt 14 små plättar)

Servera med en klick vaniljglass – eller välj lite nyttigare alternativ med något bär (blåbär, hallon t.ex.) som du tycker om. Det är supergott vilket du än väljer!

Smaklig spis!

PS. Bilderna gör inte riktigt pannkakorna rättvisa. De är mycket godare än vad de ser ut på bilden. DS

bananpannkakor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *