172. Nyårstankar inför 2013…

nyttÅr 2012 är nu ett minne blott. Det är dags att avsluta ett kapitel och vända blad. Ett nytt år och ett blankt blad ligger framför oss alla. Det är möjligt för oss att skriva helt nya saker i kapitlet för 2013!!

För mig har 2012 varit ett väldigt annorlunda år. Det var till exempel första gången på 5 år som jag var utomlands. Och inte bara det – jag har gjort val som jag aldrig tidigare trott var möjliga, jag har vågat ge mig ut och, under en längre tid, bo helt ensam i ett land där jag inte kan språket, jag har försökt gå mer inåt, jag har stannat upp och känt efter vad som sker inom mig. Tankar, känslor, gamla saker som jag burit i “ryggsäcken” har dykt upp. Trodde nog från början att jag skulle slippa möta mina gamla “surdegar” när jag befann mig på en underbart vacker plats i värme och sol, men nejdå, de saker man bär inombords är inte möjliga att resa bort från. De har man alltid med sig…. Jag har också flyttat tillbaka till Sverige och skaffat en lägenhet här. Ja, mycket har hänt både i det inre och i det yttre…

Tänkte dela med mig lite av mina nyårstankar denna dag. Följande tankar tänker jag ha med mig inför nya året: (Har numrerat men det är ingen rangordning, alla punkter är lika viktiga)

1. Du har alltid ett val. Välj det som ger dig glädje och kärlek i livet och/eller det som är bra för världen!!

2. Du är bra som du är!! Älska dig själv – du är värd att bli älskad precis som du är!! Du ÄR en unik och fantastisk varelse – låt ingen annan få dig att tro något annat!!

3. Var dig själv – inte en kopia av andra eller någon som styrs av det som andra förväntar sig. Stå på dig!! Alla kanske inte gillar att du är dig själv – men viktigast är faktiskt att du är sann mot dig själv, att DU lever DITT liv – inte någon annans.

4. Koppla in ditt hjärta!! Vi lever i en värld av logik och vi har alla lärt oss att vara logiska. Men… ta chansen och koppla in ditt hjärta också!! Kombinationen av hjärna och hjärta är den allra bästa!!

5. Det behövs mer kärlek i världen!! Ta chansen och sprid glädje och kärlek i mötet med andra människor. Var generös. Håll upp dörren för någon, le vänligt, ha överseende med att andra människor inte är prefekta (för det finns väl ingen som är perfekt??) Livet handlar inte om att ha rätt – det handlar om att leva och att mötas ett tag här på jorden. Låt oss gör det på ett bra sätt!!

6. Följ dina drömmar och det som gör dig engagerad och passionerad!! Ditt engagemang kan göra världen till en bättre plats.

7. Lev nu!!  Nuet är allt vi har. Ta hand om det!! Även om det inte är perfekt – njut ändå av “det som är” just nu.

8. Lev – våga mer!!! “Åk” inte bara med, utan lev!! Det finns fler möjligheter i livet än vad vi vid en första anblick kan se.

Kom ihåg: Kapitlet för 2013 är inte fyllt av “det som vi brukar göra” och inte heller av andras åsikter kring att “såhär måste du göra eller leva”. Nej, kapitlet om 2013 är ett blankt blad. Om vi väljer att gå vår egen väg, om vi skrapar lite på ytan för att se vad som finns därunder, om vi tänker lite annorlunda, om vi lämnar tryggheten och tar ett steg ut i det okända… Ja, då kan nya vägar öppnas…

Själv hoppas jag att utifrån mina tankar ovan kunna LevaLivet.Nu 2013 – fullt ut!! Det får bli mitt nyårslöfte!!

Ett riktigt Gott Nytt År 2013 önskar jag er alla!!

gott

One Reply to “172. Nyårstankar inför 2013…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*