169. Om att flytta – och att vara i nuet…

Jag har flyttat. Alla kartongerna kom till nya boendet häromdagen. Hade tänkt köra mina få tillhörigheter själv men snöovädret fick mig att anlita en firma. Det var nog tur det – annars hade jag nog inte varit färdig än…

Tänker på munken Björn Lindeblad som sommarpratade i somras nu när jag går här och packar upp lådor och skruvar ihop möbler, städar och fixar… Björn berättade om ett projekt de genomförde när han var munk i Thailand. De munkar som kom från Europa hade då många förslag på hur man kunde göra saker mer effektivt eller smartare. Till slut kom överstemunken fram till dem och sa: “Viktigast är inte HUR vi gör det – viktigast är att alla är nöjda och mår bra”. (Ingen ordagrann återgivning av hans berättelse – beskriver bara min version av det som jag minns att han sa)

Tänker på det Björn Lindeblad talade om när jag går runt i min flyttröra. Är jag nöjd? Är jag riktigt nöjd i stunden, här i detta nu? Om jag ska vara ärlig kan jag inte just nu svara ja på dessa frågor. Ställer mig då frågan vad är det som gör att jag inte är nöjd med det som är här och nu…?? Tror att det är jakten på effektivitet, att snabbt få allt på plats som tar bort glädjen i nuet… Hmm… ja, det är något att fundera på… Det är lätt att tappa bort glädjen i nuet när man försöker vara effektiv, snabb, duktig… Ja, det är till och med lätt att tappa nuet helt och håller – och istället förflytta sig tankemässigt till framtiden – att helt enkelt längta till allt är klart. Men.. det enda vi har är faktiskt nuet. Kanske läge att ta vara på det….??

lev nu

 

5 Replies to “169. Om att flytta – och att vara i nuet…”

 1. Här och nu är så rätt, men samtidigt så svårt – spring inte för fort … din blogg verkar intressant, så jag stannar upp vid den!

  Hälsning i ögonblicket
  Bojje på livsflyt.se

 2. Hej!
  För några veckor sen hamnade jag på din blogg av en slump. Jag var på jakt efter julgodis. Men så hamnade jag här och började titta runt och snabbt fastnade jag. Du gick igenom en inre resa och bjöd på din tankar. Det satte också igång mina. Vilket är något jag behövde, jag har haft många stora omställningar senaste åren. Du och din blogg blev ett stort stöd och en inspiration. Jag har lite lätt börjat skriva själv för att få ur mig mina tankar och det hjälper. Jag mår bättre nu.
  Så Tack för den underbara bloggen!

  • Hej Sandra,
   Så kul att du hittat till min blogg – och att du gillar den!!! Tack för dina vänliga ord. <3
   Jag tror på att dela med sig av sina tankar - det är därför jag bloggat. För även om vi gör olika resor i livet och lever rätt olika liv så brottas många människor ändå med liknande frågor.
   Och... jag har precis som du insett att "skriva av sig" är ett bra sätt att komma framåt när man går igenom olika saker i livet.
   Önskar dig all lycka framöver i livet!! Börjar du blogga så skicka gärna länken till din blogg till info@levalivet.nu så lovar jag läsa. 🙂 Bästa hälsningar LevaLivet.Nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*