168. Vad vill du göra i livet…?

Vad vill du egentligen göra i ditt liv? Vad är viktigast för dig? Vad gör du med lätthet? Kanske kan det vara en god idé att någon gång stanna upp och fundera fritt kring hur du vill leva och vad du vill göra i livet?

Men… då är det lätt att vi hamnar i tankesnurran, “Jovisst jag är bra på att XXX – men det kan man ju inte tjäna pengar på” och sedan fortsätter man att fundera på ett sätt att tjäna pengar, och glömmer bort att fundera på hur man egentligen vill leva – och vad man egentligen trivs med. För det har vi de allra flesta av oss fått höra när vi var små från våra föräldrar: “Jovisst du är duktig på att rita/måla/sjunga/spela – men det kan man inte tjäna pengar på – det gäller att du skaffar dig en utbildning och ett riktigt jobb”

Men… för att lära känna sig själv är det faktiskt intressant att ställa sig frågan: Vad skulle jag välja om pengar inte var avgörande??

Då får man förhoppningsvis en bild av det som VERKLIGEN är viktigt, man får chans att se ett annat perspektiv. Det kan vara bra att ha detta perspektiv med sig i livet. Det är inte alls säkert att det förändrar något i det yttre, men att bära denna bild i sitt inre kan vara en god idé. Man får en puzzelbit till av vem man är och vad man vill i sitt liv…

Hittade denna filmen och tycker att den är tänkvärd. Den tar 3 minuter. Värd att titta på:

One Reply to “168. Vad vill du göra i livet…?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*