129. Dreamer….

Hur blir man en drömmare? Hur vågar man drömma fritt?

Lyssna gärna på Supertramp på YouTube ovan. Det där med att vara drömmare är väl något som både gillats och hånats genom tiderna.

Är också olika i olika åldrar. Som barn fick man ofta höra att man satt och drömde. Men… då var det på något vis okey att göra det. Men i vuxen ålder? Nej, då är det sannolikt mindre accepterat.

Vill man drömma som vuxen bör man se till att kamouflera det väl. Som vuxen ska man väl i första hand vara logisk och strukturerad? Att drömma fritt finns det väl sällan tid till…??

********************

Men.. just nu under mitt “año sabbatico” så har jag faktiskt chans att drömma…

Det är tid att tänka att allt är möjligt – och det är stort!!

Fast… jag inser att vi alla ändå har en begräsning i hur långt och hur öppet vi kan och vågar tänka. Hur mycket vågar vi tänka utanför det som är normalt? Jag har provat – och det är inte helt enkelt…

Det system vi lever i bygger på att vi lönearbetar fram till dess att vi är 65 och att vi pensionssparar under tiden så att vi tryggar vår ålderdom. Det är så våra föräldrar gjort, det är så vi förväntas göra,,,, Frågan är dock – är det det som är viktigt i livet? Att se till att vi har tryggheten på plats? Att siffrorna i det oranga kuvertet ser bra ut? Är ekonomisk trygghet det vi lever för? Ja, jag upplever nog att det är i den världen jag levt i tidigare.

Jag kan inte säga hur många som sagt till mig: “När kommer du tillbaka? Du måste ju försörja dig”. “Ja, det är väl kul ett tag men du måste tänka på framtiden…” eller den klassiska “Det ser inte bra ut i ditt CV.”

Ja, omgivningen vill att man gör som alla andra. Att bryta mönster kräver mod och vilja att följa sitt hjärta.

Det är viktigt att vara medveten om att det faktiskt finns andra val. Att det är möjligt att välja andra vägar… Om vi bara vågar… För… allt är möjligt… Allt är möjligt nu… Vi måste inte vänta till vi är pensionärer för att uppfylla våra drömmar… Frågan är bara – vad vill jag just nu…? Svaret blir: Forsätt att drömma fritt… Tror att man så småningom vågar utvidga sitt perspektiv. Det är spännande!!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*