127. Lite ditt och datt…

Bloggade en halv blogg igår om fullmånen. Bloggen började bra, men avbröts eftersom det blev en intressant diskussion om livet med en ung man i mina barns ålder istället. Jag tror på den unga generationen. Det finns en medvetenhet hos vissa unga som jag inte upplevde fanns i vår generation när vi var i 20-årsåldern. Det känns hoppfullt. Fast… någon blogg om fullmånen blev det inte… Idag känns det som fullmånes-magin är som bortblåst!! Får väl återuppta mån-bloggen om en månad igen… 😉

Lite kris här ikväll. Tvättade två maskiner tvätt i eftermiddags – ja, i princip alla kläder jag använder skulle bli rena. Tvätten brukar normalt torka på en timme eller två, men idag blev det helt plötsligt väldigt fuktigt framåt eftermiddagen/kvällen. Här är fortfarande väldigt varmt men fuktigheten är så stor ikväll att alla bordsytor är alldeles blöta. Hmm.. Min tvätt lär förbli fuktig över natten. Kan bara hoppas att min dator inte ogillar fuktigheten…

Vad bloggar man då om en fredagkväll när man sitter och blickar ut över havet? Ser lanternan på en segelbåt som ankrat här utanför. Funderar… har knappt hunnit fundera på livet de senaste två dagarna. Har istället försökt flytta över information manuellt från en webbsida till WordPress, har också börjat ta lektioner i spanska (äntligen!!). Hmm… läraren sa att min spanska lät som sådan spanska man lär sig på gatan. Hmm… insåg att det inte var en komplimang. Jag tar mig fram och kan byta några ord med människor jag möter, men grammatiskt finns mer att önska… Hon berättade att hon själv var gift med en italienare som driver en italiensk restaurang här i stan. Han pratar också så… sa hon. Fast.. annars var hon mycket pedagogisk och trevlig. 🙂

Kostnaden för en timmes privatlektion i spanska här är 15 €. Kan inte låta bli att tycka att det är billigt. Då går man i en riktig skola som har lokal mitt i stan. En del av denna summa försvinner sannolikt till den som äger skolan. Undrar vad läraren tjänar efter skatt? Eller så betalar de inte arbetsgivareavgift och skatt här?? Ja, man kan ju undra… Den låga kostnadsnivån måste vara en av orsaken till krisen här. Som någon sa, “Spanjorerna har det fortfarande någorlunda bra eftersom kostnadsnivån är låg, men staten Spanien mår inte så bra. Skatterna kommer inte in.” Tror att det ligger ett uns av sanning i detta…

***************

Jag har nu gjort det mer hemtrevligt hemma. Köpt lite blommor och bott in mig.. Känns mer stabilt att bo på ett och samma ställe…

Min Hibiskus

Lite snabbmat hemma

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*