120. Kypare i krisens Spanien..

Kyparen är 47 år. Han kommer från strax norr om Madrid. Han har hus i Granada. Hans fru är 36 år och hon arbetar nu i Sevilla. Själv jobbar han nu som kypare här i denna kuststad under sommaren. Han bor inneboende här och de åker hem till Granada och träffas en dag i veckan…

Det är inte mycket att välja på berättade han. Alla räkningar måste betalas. Tack och lov har de inga barn..

Krisen märks här i Spanien. Det finns många som denne man..

Funderar på hur han försörjer sig när turistsäsongen är slut här. Har inte velat fråga…

***************

Talade med en annan kypare som arbetar på min favoritrestaurang. Här är verkligen mycket folk nu!! Jag frågade hur det är, han svarade att han är trött. Mycket arbete, undrade jag. Ja, 13-14 timmar varje dag nu under juli och augusti. Inget ledig alls undrade jag? Nej, inga dagar lediga under juli och augusti. Kan man inte ta in mer personal undrade jag på svenskt manér.

Det styr jag inte över sa han. Det är bara till att jobba när de säger att vi ska jobba, men visst blir man trött…

Hmm… ja om inte han vill ha jobbet som kypare tar de bara in någon annan. Det är gott om folk som vill ha ett jobb här…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*