116. Oväntat besök…

Bor i en lägenhet som består av två våningar. Ja, det är större än jag behöver, men det var detta boende jag hittade nu mitt i högsäsongen…

Hursomhelst, jag vakanade i natt och hörde ljud. Det är rätt mycket ljud där jag bor. Gatan sluttar nedför och ljudet tenderar att fortplantas uppåt så jag hör ofta ljud in genom mina öppna fönster på nätterna.

I natt kändes det som att ljudet kom från min lägenhet. Är inte helt glad över att bo själv i stora hus men slog bort tanken – det var nog bara mina fantasier. Fast… fick ända känslan av att det var någon där och gick till slut ner och tittade runt på nedanvåningen. Ingen där. Nej, allt är låst och stängt bara en springa i dörren ut till terassen..

Jag gick och la mig igen. Men.. i morse när jag kom ner låg en massa saker utspridda på köksgolvet. Det var min lilla soppåse innehållande det jag ätit igår kväll som attackerats. Jag tog ett djupt andetag, tog sats, förberedde mig på att det skulle finnas kryp i påsen (kackelackor..??) men det såg faktiskt mer ut som att jag fått påhälsning av möss eller liknande, påsen var sönderbiten i ena hörnet. Jag förpackade de fåtal soporna i ny påse. Sen gick jag för att kolla varifrån inkräktaren skulle kunna ha kommit. Ute på terassen hittade jag det som han/hon varit ute efter – en burk med tonfisk låg tom på golvet. Tyckte att den var tom när jag la den i skräppåsen men nu var den ordentligt uräten.. fanns inte en endaste smula kvar…

Först då insåg jag att det varit en katt i farten. Förstår inte riktigt hur det gått till men katten måste ha tagit sig genom ett stängsel (2 meter högt), hoppat upp på taket och sedan tagit sats och hoppat över till kanten av min terass som faktiskt åt det hållet ligger 4 våningar upp. Helt ofattbart!! Jag trodde inte att detta var möjligt!! Måste ha varit en mycket modig katt!!

Mysteriet var löst och jag kommer hädanefter att stänga terassdörren på nätterna! Vem vet – kanske har katten varit på besök flera nätter utan att jag märkt det? Nu har jag i alla fall städat av ytorna i köket.

Sen blev det frukost på terassen. Lite nyttigare idag: yoghurt, frön och kanel…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*