106. Mannen som sålde korv…

En tänkvärd historia:

Det var en gång en man som bodde vid en väg och sålde varm korv. Han hörde illa och därför hade han ingen radio. Han såg inte så bra heller och därför lästa han aldrig tidningar, men han sålde god korv!

Han satte upp skyltar vid landsvägen som talade om hur bra den var. Han brukade stå vid vägkanten och ropa: ”Köp en varmkorv, herrn” och folk köpte hans korv.

Och han köpte mer korv från slaktaren och mer bröd från bagaren, och han köpte en större vagn att sälja korven från. Till slut kallade han hem sin son från universitetet för att hjälpa till.

Men då hände något. Hans son sade: ”Far, har du inte hört på radion? Har du inte läst i tidningarna? Vi är på väg in i en svår depression. Läget i Europa är ruskigt, och här hemma går allt åt skogen”.

Då tänkte fadern: ”Min son ligger vid universitetet, han läser tidningar och hör på radion, så han borde veta vad han talar om”. Så skar han ner sina beställningar från slaktaren och bagaren. Och han tog ned skyltarna och brydde sig inte längre om att stå vid vägen och sälja korv. Och nästan med detsamma sjönk hans försäljning till noll. ”Det hade du rätt i min pojke” sa mannen till sin son. ”Det är verkligen en svår depression nu, det är det ingen tvekan om.”

***************

Visst är det så!! Vi sätter ibland själv upp mentala begränsningar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*