92. Att leva nu…

Detta är tredje bloggen jag skriver med nummer 92. Har haft mycket funderingar men ingenting har känts rätt när jag väl skrivit ner det. Idag tänkte jag göra ett nytt försök och lyfta fram ett citat som jag hörde för en tid sedan.

“Om du är deprimerad, lever du i det förflutna.
Om du är ängslig, lever du i framtiden.
Om du är lugn, lever du i nuet.”

Detta har allt ställts på sin spets för mig de senaste dagarna. Dagarna har gått och imorgon kommer engelskans styvdotter med familj hit till det lilla huset på berget. Trodde jag skulle behöva lämna idag men talade med engelskan idag och hon tyckte det var ok att jag stannade till imorgon. Vill jag då gå om kring och leva i framtiden, ständigt ängslig för mitt boende…? Svaret är naturligtvis ett Nej. Men det är kanske enklare sagt än gjort…

 

Har precis haft en intressant diskusison på Facebook med några av mina mycket kloka vänner. Den lät ungefär såhär:

Jag: Japp, då får jag bo kvar här till imorgon bitti. Nu är allt städat och all tvätt hänger på tork… Får se vad dagen bär i sitt sköte… Vem vet…?

Person 1: Vet du inte vart du ska bo imorgon..?? Låter arbetssamt….

Jag: Har ordnat sig tidigare. Förhoppningsvis ordnar det sig även denna gång…

Person 2: Spännande liv…..

Person 1: Joo, det förstår jag, men det innebär ju i alla fall ett visst mått av “stress”, kan jag tro!

Jag:  Ja…verkligen en träning i mindfulness skulle jag vilja säga. Att inse att just nu här i denna stund har jag faktiskt inget problem. Jag har allt jag behöver precis just nu. Problemet finns inte förrän imorgon. Gäller att inte låta morgondagens problem fördärva nuet…

Person 2: Och vad ska till så att det inte ens blir ett problem då heller?

Jag: Precis. Faktiskt kan vem som helst av oss få vilka problem som helst i morgon. Men det kan vi väl inte oroa oss för idag??

 *****************

Ska jag vara ärlig, och det vill jag vara, så har jag haft en massa tankar som passerat här de senaste dagarna. Alla alternativ har stötts och blötts, min logik har jobbat intensivt för att hitta en bra lösning. Klart är att det just nu mitt i högsäsong inte finns så mycket att välja på och de alternativ jag haft hittills har inte varit rätt. Jag har logiskt inte kommit närmare en konkret lösning. Jag har oroat mig och varit ängslig inför hur detta ska lösa sig…

Alternativen som jag ser just nu är att antingen välja någon lägenhet som jag egentligen inte vill bo i – eller att vänta…

Såå… jag har valt att vänta. Det är inte det optimala. Hela min uppväxt och alla mina präglingar säger till mig “Lös problemet nu!! Gå inte här i ovisshet! Gör något!!”

Men… jag väljer att försöka leva i nuet.. Att vänta… Får se vad det leder till…

Har kanske någon vän som har något gästrum – som skulle kunna vara en nödlösning någon natt. Fast.. nu väntar jag egentligen på att en bra lägenhet till överkomligt pris ska dyka upp nere i stan. Det är bara att vänta.. 24 timmar kvar… Ska leva i nuet fram till dess att jag måste lämna… Det är en stor utmaning för mig som normalt springer iväg och fixar och löser problemen snabbast möjligt…. Men… jag vill vara lugn (inte ängslig)… jag vill leva i nuet…

Får se vad det leder till… Ikväll firas det någon fiesta med en massa båtar med lampor på havet. Skulle gärna vilja flytta idag så att jag var på plats nere i stan för att se detta. Frågan är: Vad ska till för att det ska bli möjligt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*