90. Att välja glädje…

Har funderat en hel del på det där med att välja glädje i livet. I goda tider, när allt rullar på och man känner att man har koll på läget så är det enkelt att välja glädje.

Har varit inne i en tid av sökande efter lägenhet ganska länge nu. I början var det kul. Nytt land, kul att träffa nya människor, prata spanska och titta på lägenhet. Men… nu efter ett tag har letandet blivit mer eller mindre ett tvång. Det känns inte så kul längre…

Funderar på varför. Det som tidigare var kul är inte längre kul… Vad har ändrats? Har staden ändrats? Nej. Har vädret ändrats? Nej. Har människorna jag träffar här ändrats? Nej.

Hmm… ja, det är väl bara att erkänna – det har hänt något i mitt huvud!!

Frågan är då vad som hänt? För mig tror jag att det handlar om tre saker:

  • Jag har börjat ta saker för givna
  • Jag uppfattar att saker upprepas
  • Jag känner mig stressad/rädd

Denna mentala förändring i mitt huvud har inte skett över en natt – utan långsamt gradvis…

(Hmm…. när jag läser de tre punkterna ser jag faktiskt att dessa tre saker också är vanliga när man är i ett förhållande. Liknande saker som kan dyka upp då…Intressant…)

*******************

Jaha, säger du kanske. Hon är en riktig fegis den där kvinnan. Hur svårt kan det vara? Det är väl bara att bestämma sig?

Ja, det kan man kanske tro. Fast… för mig handlar det både om en inre och en yttre resa så resultatet i det yttre är faktiskt inte det enda som räknas!! Lärandet i det inre är lika viktigt – ja kanske rentav viktigare…

********************

Dagarna går och imorgon måste jag flytta ut härifrån. Lite stress tror jag vem som helst kunnat känna över detta faktum. Särskilt som vi befinner oss i värsta högsäsongen… Det är så situationen ser ut i det yttre. Lika viktigt är dock att notera mina reaktioner i det inre. Har insett och noterat att lägenhetsletandet har förmörkat mitt sinne, det har blivit ett tvång, en kamp mot klockan – ingen glädje längre…

Frågan är… vill jag då låta denna stress fördärva även dessa två dagar…?? Ja, jag ska erkänna. Jag har redan lagt alltför många timmar på att leta lägenhet och besöka agencies – och ja, jag har lagt en hel del tid på att fundera och prata om mitt “boendeproblem”. Nej,  nu får det vara nog – det vill jag inte göra mer!! Jag vill välja glädje istället! Jag vill inte fördärva fler dagar av min vistelse här genom att lägga fokus på problemet med boende och låta det förmörka mitt sinne. Jag tänker njuta av dessa två dagar – inte grubbla mig fördärvad över hur saker och ting ska gå.

Någon skrev: Var dag har nog av sin egen plåga. Så sant, så sant. Jag tänker njuta idag. Imorgon är en annan dag! Då får jag lösa problemet! Nu ska jag gå ut i solen !! 🙂

*************************

Några citat av Kay Pollak:

”Jag påverkas av varje tanke jag tänker. Jag skapar den jag är med mina tankar.  Som jag tänker så blir det.”

”Insikten att tanken kommer före känslan är viktig. Det du kan välja är tanken. Det är din tanke som skapar känslan”

” Vi väljer hur vi reagerar på verkligheten. Vi skapar vår egen verklighet”

”Kan Lycka vara ett val?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*