85. Grodan och kapplöpningen…

En tänkvärd historia:

Det var en gång ett gäng grodungar, som ville ordna en kapplöpning.

Deras mål var att nå toppen av en hög kulle.
Mycket folk hade samlats för att ta del av kapplöpningen och heja på löparna.

Kapplöpningen kunde börja…

Ingen av åskådarna trodde riktigt på att grodorna skulle klara av att nå toppen. Från publiken hördes yttranden som, ”Det måste vara jätteansträngande! De kommer säkert aldrig fram.” Och, ”De lyckas nog inte ta sig ända upp – backen är alldeles för brant!”

Men några fortsatte ändå klättringen. Folket skrek samtidigt: ”Det är alldeles för svårt!” ”Ingen kommer att klara det!” Allt fler grodor gav upp. Men en av dem fortsatte mot höjderna. Han ville helt enkelt inte ge upp!

Till slut hade alla andra avbrutit utom en som slutligen nådde toppen! Alla medlöpare ville förstås veta hur grodan bar sig åt för att klara strapatsen. En av dem ropade på den vinnande grodan för att fråga honom om hur han lyckats med konststycket att komma ända fram till mål.

Den vinnande grodan vände sig inte om – han verkade inte höra. Snart stod det snart klart för alla. SEGRAREN VAR DÖV!

***********

Vad kan vi lära oss av denna historia? Lyssna aldrig på människor som ständigt är negativa och pessimistiska. Undvik också människor som berättar för dig hur saker och ting är. Bilda dig en egen uppfattning. Verkligheten kan upplevas på olika sätt. Det som en person tycker är svårt kanske är enkelt för dig. Och… tar du in det de säger så riskerar det att ta ifrån dig dina drömmar och önskningar som du bär i ditt hjärta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*