78. Funderingar kring känslor…

Har de senast dagarna rent praktiskt fått uppleva att “rädslan för det som eventuellt kan komma att ske faktiskt är värre än det som egentligen hänt”!!

Ja, jag inser det. All oro, alla tankar, alla rädslor – vad är de egentligen? Ja, jag läste någongång att känslor enbart är en negativ tankeström. Det är inget reellt, det är inte något verkligt och det är enbart “in your mind”.

 

 

Tänk om vi hade fått lära oss sådana saker i skolan när vi var små. Att läraren eller föräldrarna sa:

“När ni känner en känsla – kom då ihåg att det bara är en tankeström inne i ert huvud som skapar denna upplevelse. Den är övergående….”

“Dina känslor är faktiskt inte du. Det är bara något tillfälligt som passerar… Det är bara att vänta till dess att de har passerat.”

**********************

Det är lätt att vara kvar i positiva känslor – det är vi gärna!. Men.. man kan undra varför det i vårt samhälle faktiskt inte är lika ok att vara kvar i en negativ känsla, att känna sorg, oro, ledsenhet eller rädsla ?? Att våga stanna kvar i känslan av rädsla, ilska eller ledsenhet och verkligen känna den är nyckeln till att hantera känslan när den dyker upp och sedan kunna gå vidare.

Sopar du omedelbart den negativa känslan under mattan och går vidare får du till slut ett berg av gamla känslor som ligger där under mattan. Någonstans måste de hanteras och släppas ut…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*