75. Sommar i P1 – 2012

När jag är i Spaniens sköna land kan jag inte låta bli att lyssna på Sommar i P1 – mitt absoluta favoritprogram. Jag tänkte betygsätta utifrån mitt tycke och smak. Är ju svårt det där – smaken är ju olika. Men gör min egen bedöming…

Betyg som i skolan 1 – 5 där (5) är bäst och (1) är sämst. Då har jag lyssnat igenom hela programmet. En kort-kort kommentar har jag oftast lagt till.

I vissa fall har jag tappat intresset och inte lyssnat klart – betyget blir då (–)

JUNI

23 Anja Pärson – F.d. skidåkare   (4+) Bra! Tjejen har funderat en hel del.
24 David Hellenius – Programledare    (4) Underhållande och trevligt!! Kan inte låta bli att gilla honom.
25 Christina Lampe-Önnerud – Batteriuppfinnare, global entreprenör (3) Intressant men lite långrandigt.
26 Jo Nesbø – Författare (–) Något gör att det blir segt – stänger av…
27 John Guidetti – Fotbollsspelare (3+) Jag är inte så intresserad av fotboll, men lyssnar ändå. Han har fler dimensioner än fotboll vilket gör att det ändå blir intressant.
28 Karin Falck – F.d. tv-producent, regissör   (4+) Starkt! En intressant kvinna!
29 Trita Parsi – Statsvetare, Iran-expert   (3+)  Intressant resa han gjort genom livet! Lite för träigt med fokus på Iranfrågor för att vara 100% för mig. Fast… bra utifrån invandrarperspektiv i Sverige.  Kanske kan han bli integrationsminister i Sverige framöver?
30 Yngwie Malmsteen – Gitarrist, kompositör    (–) Stängde av efte 30 minuter. För många “liksom”… men plus för både hård musik och klassisk musik..

 

JULI1

Klara Zimmergren – Programledare, manusförfattare  (3)  Småmysigt snack – men väldigt mycket fokus på barnlöshet…
Amirzai Sangin – IT- och Telekommunikationsminister i Afghanistan  (3) Intressant och modig man som har haft och har ett spännande liv. Fast ett litet minus för musiken som var lite enformig, tycker jag.
Emma Wiklund – Entreprenör    (3+) Bra om kvinnor i styrelser. Intressant att hon driver företag. Inte så mycket tänktvärt…
Ulf Ellervik – Professor i bioorganisk kemi (–) Förlorade mig i början.. Historiska tillbakablickar och mordmetoder blev för träigt..
Lutfi Kolgjini – Travtränare, kusk, uppfödare  (4+)  Intressant historia, väl berättad. Spännande!
Neneh Cherry – Artist   (4) Intressanta tankar och en stark kvinna.
Petter Stordalen – Hotellägare    (4) Intressant om man gillar entreprenörskap! Fast… han lät rätt sansad – inte så galen..
Klara och Johanna Söderberg – Artister (–)  Gulliga tjejer, men lite för tunt för att leva upp till ett sommarprogram. Stängde av…
Daniel Sjölin – Författare  (4) Rappt, galet, “outside the box”, uppfriskande annorlunda. Håller inte med om allt – men underhållande – och kanske är han den som klämmer in flest ord under sommarprogrammet i år?
10 Gudrun Sjödén – Designer, vd  (4) Intressant kvinna. Ödmjuk trots stor framgång. En hel del klokskap.
11 Heidi Andersson – Armbryterska, programledare  (3+) Häftig kvinna. Annorlunda.
12 Daniel Ek – Grundare, vd Spotify  (3)  En man som bidragit till vår nutidshistoria. Kunde varit superintressant men lite tråkigt framfört. Minus för enformig musik.
13 Jenny Jägerfeld – Psykolog, författare, frilansskribent  (–) Hoppades på lite snack om mindfulness. Lyssnade en halvtimme, men det var enbart reumatism som avhandlades.
14 Sébastien Boudet – Bagare, konditor  (3-) Okey, men inte lika kul som jag väntat mig.
15 Thorsten Flinck – Skådespelare, regissör, sångare (3-)  Han gör det helt ok. Men för mig tillför det ingenting i livet.
16 Magdi Abdelhadi – Journalist
17 Katrin Sundberg – Skådespelare, regissör, manusförfattare (4) Rappt, slagkraftigt, underhållande och tänkvärt om livet på slutet.
18 Björn Lindeblad – Föreläsare, meditationslärare (5) Bäst hittills! Väl berättat, tänktvärt, gulkorn! Rekommenderas till alla!
19 Jan Lööf – Författare, illustratör (3+) Intressant. Väl berättat.
20 Elsa Billgren – Programledare, vintagebloggare, personal shopper (3+) Annorlunda, out of the box, fartfyllt. Kan inte låta bli att gilla henne. Men… lite rörigt – därav ingen 4:a.
21 Daniel Espinosa – Filmregissör (3-) Mycket om Christiania. Inte riktigt så tänkvärt som jag gillar.
22 Eskil Pedersen – Ledare för AUF (Arbeidernes Ungdomfylking)  (–)
23 Rakel Chukri – Journalist (3+) Intressant! Mycket väl berättat! Tänkvärt om hur kvinnor har det.
24 Eskil Erlandsson – Landsbygdsminister (c) (4) Mysigt att lyssna på detta. Småtrevlig småländsk känsla förmedlar han – och några goda småländska klokskaper.
25 Marika Carlsson – Komiker  (4) Mycket väl framfört, bra berättat. Inte så mycket tänkvärt men mycket underhållande.
26 Christer Björkman – Producent Melodifestivalen (4) Rappt, underhållande och trevligt!
27 Marta Vieira da Silva – Fotbollsspelare (3) Intressant historia denna kvinna har. Men lite för mycket fotbollsfokus för min smak. Skulle gärna hört mer om hennes tankar om livet istället…
28 Jan Scherman – Direktör, f.d. vd TV4 (4) Väl framfört. Kloka tankar.
29 Lars Lerin – Konstnär (4+) Självutlämnande, varmt, mänskligt, nära.
30 Sara Bergmark Elfgren – Författare, manusförfattare  (3-) Prat om nörden. Lite för mycket generaliseringar för min smak. För mig handlar det inte om att vara nörd – eller att inte vara nörd. Jag tror att alla har en liten nörd i sig inom vissa områden. Lite smalt ämne.
31 Anders Wijkman – Författare, f.d. EU-parlamentariker (kd) (4) Höll på att stänga av i början. Han hade en spänd speciell röst i början. Men sedan blev det bara bättre. Värd att lyssna på eftersom denne man har många intressanta synpunkter.

AUGUSTI

Soran Ismail – Komiker (3-)  Intressant om hans uppväxt men jag väntade på någon höjdpunkt, men den kom aldrig. Lite same, same..
Elise Lindqvist – Volontär (4) En sådan fantastisk stark kvinna, en sådan tragisk bakgrund, ett intressant perspektiv på hur en del kvinnor drabbas som inte får glömmas bort. Tänkvärt.
Ebbot Lundberg – Artist, låtskrivare (4) Underhållande, roligt och med många retroinslag för oss som är födda på 60-talet…
Hannes Holm – Filmregissör, manusförfattare (3) Lite slätstruket, väntade på höjdpunkt men den kom aldrig.
Märta Tikkanen – Författare (3) Välformulerat om “ordet” som centralt i livet. Fast.. lite rörigt – fångade mig inte riktigt.
Claes Dahlbäck – F.d. styrelseordf och vd Investor  (4) Inside från Wallenberg-sfären. Han ger en bild av nutidshistoria inom svenskt näringsliv. Väl berättat.
Birgitta Svendén – Chef och vd Kungliga Operan (3) “Lagom” presenterat, men gav mig inget särskilt.
Jonas Jerebko – Basketspelare
Shima Niavarani – Skådespelare, artist (3) Upptempo, en tjej som pratar snabbt. Underhållandet men kanske inte riktigt så tänkvärt som jag önskar att ett bra sommarprogram skall vara.
10 Stefan Löfven – Partiledare (s) (3) Lugnt, trevligt men ingen riktigt klokskap jag fick med mig här heller…
11 Johannes Brost – Skådespelare (3-) Många roliga historier, men ganska ytligt.
12 Martina Haag – Författare, manusförfattare, skådespelare (4) Hon berättade en historia. Välskriven och mycket väl berättad. Det blev riktigt spännande där ett tag och jag kunde inte sluta lyssna…
13 Anders Olsson – Simmare (3-) Intressant historia, stor drivkraft, men negativt framfört på något sätt.
14 Lotta Lundgren – Matskribent, programledare  (4) Annorlunda och intressant! Klokt och med insikt om livet.
15 Ison Glasgow – Artist, radiopratare (3+) Mycket bra berättat av denna unge man. En mycket intressant bakgrund och tänkvärt kring hur olika liv vi har. Överträffade verkligen mina förväntningar. Men… lite frågetecken kvarstår i slutet av programmet… Skulle vilja fått hela historien… När får jag höra fortsättningen..?
16 Lotta Schelin – Fotbollsspelare (3-) Forcerat framfört. I stort sett enbart fotboll. Lite för enahanda.
17 Amanda Svensson – Författare, kulturskribent (4) Välberättat och tänkvärt om kvinnokroppen mm.
18 Marie Göranzon – Skådespelare (3-) Lyssnade på halva och snabbspolade sedan framåt och lyssnade på slutet. Lite för negativt för att jag ska gilla det.
19 Henrik Dorsin – Skådespelare, komiker, sångare (3) Underhållande, lättsamt, men ganska ytligt.

 Sommarpratare 2012 – källa www.sr.se

3 Replies to “75. Sommar i P1 – 2012”

  1. Pingback: 186. Sommarpratare i P1 2013 | Leva Livet Nu!

  2. Pingback: 186. Sommarvärdar i P1 2013 | Leva Livet Nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*