71. Rädslan slår till…

Sovit första natten i nya lägenheten. Var så glad över att jag fick denna lägenhet. Den ligger inte närmast stranden, men läget är bra – promanadavstånd till det mesta – och jag tyckte den var ljus och fin.

Fast efter att ha kommit in i den igår kväll och sovit en natt känns det lite annorlunda.

Varmvattenberedaren läcker och droppar kontinuerligt. Har ställt en spann under. Det funkar. En rörmockare skall komma och fixa det i dagarna. Till dess stängde jag av varmvattenberedaren. Det är så varmt så idag funkade det att duscha i kallt vatten.

Kyl/frys är modell äldre och dundrar och låter. Undrar hur länge den håller..? För att inte tala om vilken elräkning jag kommer att få när det står och snurrar på högvarv hela tiden.. Elen är dyr här.

Har två små sovrum. Provade att sova i det ena i natt. Sov riktig, riktigt illa. Unken luft, många nya ljud och en stenhård säng. Min ena arm somnade 3 ggr på morgonen. Vaknade vid 7 och då var det bara att gå upp. Det andra sovrummet går lika bra att sova i fast där är lite mugg i ena hörnet och jag mår inte riktigt bra i luftrören av sådant… Får kanske ändå prova att bo där. Får se om jag tål det – eller blir sjuk..

********************

Kände mig ledsen och lite låg när jag steg upp – ja, jag gör det fortfarande. Är rädd att jag fattat fel beslut vad gäller lägenhet. Har flyttat runt så många gånger. Är rädd att det blir fel igen… Här har jag förbundit mig i 6 månader… Tänk om jag inte trivs..?? Tänk om det blir mycket mögel – att jag inte klarar av att bo där…? Tänk så mycket pengar jag förlorar…

Problemet är att det finns mugg och mögel i många bostäder här. Det är fuktigt här vid havet och det är svårt att lufta ut – utomhusluften är lika fuktig den…

Denna gång rusade jag inte iväg och tog ett hastig beslut utan tillbringade 3 månader med att se mig omkring – att fundera på vad jag vill. Tittade på flera lägenheter och valde denna både av praktiska och känslomässiga skäl. Den verkade fräsch och ok…

Känner att rädslan kommer – den är stark. Ja, det kanske är svårt för andra att förstå. Fast… när man fattat fel beslut flera gånger i samma fråga. då är det lätt att man blir rädd för att göra fel… Ja jag har valt boende under de senaste 6 åren som vid varje tidpunkt förefallit vara rätt men som sedan visat sig vara helt fel. Detta med boende har blivit en stötesten för mig.

För andra människor kan det säkert vara så med andra saker i livet. Jobbet, partner, pengar eller annat…

Frågan är vad det är för läxa jag ska lära mig av detta?? Boende handlar om en mängd saker: beslut (logik och känsla), trygghet, bas i livet, att våga gå vidare och släppa taget och våga ha tillit till att allt blir som det ska….??

Tips på att bo i fuktig miljö mottages tacksamt! Hur får man luften torr – avfuktare? Någon som har några knep?

3 Replies to “71. Rädslan slår till…”

 1. Hej,

  Hör din oro. Och kanske är det som du säger, ett mönster du nu får läka. Är flyttarna en flykt? Från vad i såfall?

  En bra sak är att du istället får välja att kanske se hemmet enbart som en sovplats och vara på andra platser om dagarna.
  Välj vilken säng som är skönast. Kanske kan du köpa till en mjuk madrass att lägga på. Kan vara värt det. Och sen placera sängen där luften känns bäst. Och, om det är i vardagsrummet. Huvudsaken att du mår bra. Då kan väl ett sovrum bli matrum till exempel.
  Och de som bor där nere måste vara fulla av fukttips som fungerar.
  En sak i taget så brukar det lösa sig. Som du själv sa, vattenberedearen fixas inom kort. Vad kan du göra med kyl/frys? Byta ut dem, få de bytta, någon snäll granne, vän som har en över?
  Och jag är nyfine på hur länge du stannar.

  Kram Marie

  • Tack för din kloka kommentar Marie. <3

   Önskar verkligen att jag vetat vad det nu är en flykt från...

   Gillar dina idéer. Har själv gått igenom alla dessa alternativ - skrämmande lika de som du föreslår... Tänkte att jag behövde ett par händer till för att genomföra vissa omflyttningar. Vardagsrummet är ok och sängarna går att flytta. Ja, det finns många lösningar...

   I värsta fall får man backa frågan till agencien så får de se till att åtgärda problemet. Nu när jag tar upp de hänvisar de bara till mögel-medel... Men det går säkert att diskutera...

   Och.. har insett att rädslan för det som skall hända faktiskt är större än det som ännu faktiskt har hänt..

   Kram tillbaka!

 2. Effektiv mekanisk ventilation, värme i badrum som torkar upp i stället för vintertid öppna fönster som ger mera fukt mm mm. Allt detta finns i min lägenhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*