61. En vanlig lördag…

Efter, jag vet inte hur många dagar med ganska kraftig värme, så var det faktiskt lite kallt igår kväll. Temperaturen gick nog inte under 20 grader, men det blåste rätt kraftigt – och vinden var sval. Idag lyser solen men vinden är ganska hård. Det viner i ventilationsledningen in till toaletten. Ja, den är visserligen övermålad och igensatt, men idag hörs det tydligt att kanalen finns kvar.

Igår kväll var jag på en riktigt trevlig middag. Annorlunda när man umgås 2 engelsmän, 2 spanjorer och 4 svenskar tillsammans. Fick växla mellan 3 språk. Spännande!! Bra träning för hjärnan.

Gårdagens lunch – hemma hos mig

Annars var gårdagen lite svalare, bara 25-27 grader. Därför tillbringade jag dagen med att gå runt till olika agencies/mäklare för att se om något fanns att hyra. I dessa tider  (läs: juli, aug) är det i princip ingen som hyr ut sin lägenhet/hus på längre sikt. För att maximera intäkterna hyr man ut veckovis och får därmed rejäla intäkter under denna korta men intensiva högsäsong i denna badort. From september är det däremot betydligt enklare. Jag behöver dock någonstans att bo även under perioden 15 juli-31 aug så det är bara att ge sig ut och leta…

Fick napp hos en mäklare som i sin tur kände en annan mäklare som hade ett litet gatuhus att hyra ut. Vandrade tvärsigenom stan till den andra mäklaren (ca en halvtimme) och när jag kommer in beredd att titta på huset ber han mig sitta ner för att titta på bilder innan vi tar oss dit. Det är ju onödigt att visa det om jag inte gillar det…

Han visar bilder på datorn och jag ser att huset är i 4 våningar och är jättesmalt och högt. Bottenvåningen består av kök och matrum i ett – ca 15-18 m2. Våning 2 består av ett litet vardagsrum. Våning 3 består av ett sovrum och våning 4 av en toalett och en därvid utanförliggande terass. Många trappor att gå i. Fast… priset var bara 350 € och det var tillgängligt omgående så jag tyckte fortfarande att det var intressant efter att ha tittat på hans bilder. Fast… det kändes som att han fortfarande var lite ovillig att visa det. Fortsatte prata och fråga om tvättmaskin etc. Ställde sedan frågan om mögel. Då berättade han att dessa gatuhus blir väldigt fuktiga på vintern. Kläderna i garderoberna blir våta som han sa i vår konversation som byggde på hans knaggliga engelska i kombination med min knaggliga spanska.

Till slut tittade han mig i ögonen och berättade att detta huset är bäst att hyra en eller två veckor på sommaren. På vintern är det inte bra att bo i. Han hade hyrt ut det på långtid till turister tidigare och de hade klagat på fukt och kyla så han rekommenderade inte det till mig. På vintrarna brukade han hyra ut det till hantverkare från Malaga som behövde någonstans att bo i veckorna men som sedan åkte hem på helgerna. Han ville bara berätta – för det skulle säkert bli samma problem om han hyrde ut det till mig… Ja, det var en ärlig kille – det är jag tacksam för…

Min entrédörr – sedd från perspektivet när man är på väg ut

Hmm… intressant hur saker och ting kan vända…. Det tog en stund för honom innan han berättade. Brukar ofta vara så här. Man vill ha social kontakt, mötas, prata runt lite innan man kommer till saken… Nåja hursomhelst… här stod jag nu igen med lite grusade förhoppningar. Det blev inga fler mäklarbesök denna dag. Fast… nu finns mitt telefonnummer hos ett antal mäklare så nu gäller det att ha tur att något dyker upp hos dem… och att de ringer till mig…

Jag var och tittade på en 5-rumslägenhet mitt i stan, som låg precis ovanför en taxistation, för några dagar sedan. Jag gillade lägenheten, och den var billig att hyra, men den var de facto väldigt stor. Tänkte framförallt på vintern och på hur man praktiskt kan lyckas värma upp en så stor lägenhet – för att inte tala om kostnaden… Den stora fördelen med den lägenheten var att den var ledig omgående – fast… kanske inte bra att välja enbart utifrån detta kriterium…

Så… det är bara att leta vidare…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*