57. Dags för produktutveckling av dammsugaren!!

Tekniken utvecklas. Mobiltelefonerna blir mindre och mindre. Detsamma gäller för datorerna. Fläkten i datorerna krymps och värmeutvecklingen i en modern bärbar dator har krympts till ett minimum. Vi har kommunikationsmöjligheter som är fantastiska idag, vi kan vara nåbara överallt – om vi vill. Frysen frostar av sig själv. Den varnar med ljudsignal om den blir för varm osv. Den tekniska utvecklingen går framåt – med stormsteg!!!

Fast… en pryl verkar inte vara prioriterad i teknikutvecklingen – den ganska tråkiga nyttoprylen: Dammsugaren.

Idag har jag varit hemma och tvättat och städat och jag har då iakttagit följande: Tvättmaskinerna fungerar ofta väl. Ja, ibland kan de ta lite extra lång tid på sig, men de är hyfsat tysta och tvättar oftast hyfsat rent. Det är en pryl som är relativt funktionell.

Men… dammsugarna. Ja, de är ett kapitel för sig. För mig är dammsugaren ett gräsligt monster – ja, den är som en gammal dinosaurie. Alla dammsugare jag möter (inklusive min egen) är numera i och för sig något snyggare och trevligare i designen än de var förr. Själv köpte jag en ljusgrön metallic i hopp om att jag skulle bli lite gladare varje gång jag tvingades plocka fram “monstret”. I detta hus har man nog haft en liknande strategi – här finns det en röd metallic dammsugare. Måste erkänna att jag blev lite glad när jag såg den. Färgen är riktigt snygg!!

Men, men, men… så sätter man då igång den. Ve och fasa!!! Den bullrar som ett odjur, skriker och stånkar och stönar (som en dinosaurie), den luktar illa (som en dinosaurie?), blir alldeles varm och sugkraften, ja, den är inte mycket att skryta med… Och.. det är inte bara denna lilla röda som finns här som jag talar om – jag talar om ALLA dammsugare. De är mer eller mindre likadana.

Efter en viss kamp runt det lilla huset i 35 graders värme har här nu blivit rent (eller i alla fall renare). Men monstret och jag är inte vänner. Det ÄR en som hemsk uppfinning, tänker jag. Och… allra konstigast är att produktutvecklingen av dammsugare helt verkar ha avstannat. Ja, visserligen kan vi köpa med fler utbytbara allergifilter idag, men det är väl också det enda som hänt under de senaste 50 åren?

Så… jag bara undrar när man ska släppa en dammsugare som är:

– Liten
– Tystgående
– Luktfri
– Effektiv på att suga upp damm och smuts

Det är väl inga orimliga krav? Det kan väl inte vara “Rocket Science”?

Så… när är det dags för en modern high-tech-dammsugare? Jag tycker att tiden är mogen NU!! Kom igen alla produktutvecklare. Mobiltelefonerna behöver inte bli mindre – satsa istället på små slimmade high-tech-dammsugare!!! Nej, det behöver inte vara inbygd GPS eller automatiska anslutning till internet – det räcker med att den är effektiv, tyst, luktfri och inte alltför stor… Fast… en inbygd Air Condition hade förståsvarit bra en varm dag som denna..!! Kanske kan man ha det som extra tillval…?? 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*