55. Fem timmar spanska…

Igår var det en lång dag, men en mycket trevlig dag.

Promenerade till stan vid 12-tiden. Tog vägen rakt ner för berget och via strandpromenaden in mot stan. Det är lite längre, men tar mindre kraft eftersom det är platt hela tiden. Det var ca 35 grader, ja, kanske mer.

Hade bestämt att äta lunch med M från Belgien. En spännande dam som verkligen “lever livet”. Det roliga är att hon enbart talar franska och spanska. Nåja, jag tycker att det är spännande med utmaningar! Det blev en 4 timmar lång lunch med intressanta samtal – allt på spanska. Hade nytta av min app i telefonen – mitt kära lexikon – som faktiskt varit min vän här under dessa månader.

Konversationen gick lite traggligt emellanåt men det är ändå imponerande att man kan prata om så mycket intressanta saker, utan att kunna så mycket spanska.

Vid 18-tiden gav jag mig iväg från restaurangen och gick utmed vattnet tillbaka mot stan. Då kommer jag på att en kvinna R tidigare hade bjudit in mig för att titta på hennes lägenhet. Hon vet att jag letar boende och hon ville ge mig lite inspiration. R är en mycket stolt och vacker kvinna, alltid välklädd och rak i ryggen som en fura. Hon är från England, är fd dansare, men bor här permanent nu. Hon är ca 85, men det kan man verkligen inte tro.

Tänkte då, ja jag kanske ska ringa henne och se om hon är hemma. Det var varmt och jag tänkte: Jag sätter mig på nästa bänk och ringer. Döm om min förvåning för precis när jag skulle sätta mig på bänken så ser jag att R sitter på bänken bredvid. Som på beställning! 🙂

Så jag fick följa med upp och titta på R:s fantastiska lägenhet. Hon bor i en 4-rummare. En alldeles fantastisk lägenhet – som matchar denna stolta och karismatiska kvinna väldigt väl. Förstår varför hon ville visa den – den gav mig verkligen inspiration. På det läget hade jag gärna bott!! 🙂

 

Jag gav mig iväg igen i värmen och gick mot ett café som är svensktägt som ligger centralt i stan. Där träffade jag några vänner och slog mig ner och pratade lite. Det var nu mycket behagligt. Lagom att sitta ute i ett linne denna varma kväll.

En stund senare kom P, en man i 70-årsåldern från Granada. Han slog sig ner och tog sig tid att prata med mig en timme. Verkligen intressant – och fantastiskt att jag fick prata ännu mer spanska!!

Ja, en sådan dag!! Hade jag fått chans att prata så mycket spanska varje dag så hade min spanska väldigt snabbt förbättrats!

Dagen avslutades med att jag hjälpte till med att plocka ihop bord och stolar på uteserveringen – och sen fick jag skjuts hem av ägarna till restaurangen! En lång dag… och en varm dag… un buen dia…

 

2 Replies to “55. Fem timmar spanska…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*