45. Utrustning placeras ofta utomhus i Andalusien…

I Andalusien – i södra Spanien – är det ofta varmt året om – åtminstone är det frostfritt hela året. Detta innebär att man gör en hel del fiffiga lösningar utomhus. Vanligt är exempelvis att tvättmaskinen står på balkongen – eller utanför villan. Ofta placeras maskinen då i ett tättslutande metallhölje så att det inte ska regna på den.

Eftersom vi befinner oss nära kusten är det dock rätt fuktigt och maskinerna, med därtill hörande “metalllåda” som skydd kan ibland se lite rostiga ut. Svårt att klara fukten. Tror inte att tvättmaskinerna rostskyddsbehandlas på samma sätt som bilarna – åtminstone inte ännu… 😉

När jag kom till detta lilla hus finner jag tvättmaskinen inomhus, men varmvattenberedaren (heter det så när det är gas?) finns placerad utanför under bar himmel. Nej, kanske inte riktigt. Gasvärmaren sitter under en stentrappa utomhus, såhär:

 

 

Det finns även människor som har vanliga soffor och till och med sin TV utomhus i det fria. För mig som nordbo är detta rätt speciellt…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*