38. Har gått ut i strejk… tillfälligt….

Inser att jag alltid varit den som drivit, som fixat, som (tillsammans med fd mannen) planerat och projektlett byggjobbare på den tiden vi renoverade om huset, som såg till att barnen hade rätt gympakläder med, som hade kontroll på studiedagar, friluftdagar, utflykter, som höll koll på flyttkort, inbjudningar, kalas, födelsedagar och som jobbmässigt varit projektledare, chef och egen företagare. Nyckelorden är ANSVARSTAGANDE och att DUKTIG.

Nu när jag är här inser jag att jag tagit chansen att tillfälligt “gå ut i strejk”. Det är ett spännande experiment att inte driva någonting alls, utan istället tänka att saker och ting ordnar sig. Att exempelvis bo kvar på hotellet i nästan en månad istället för att rusa iväg och fixa tag på något nytt direkt, att luta sig tillbaka och bara njuta och gilla läget. Att göra det man känner för . ATT INTE VARA DUKTIG ALLS!!! Tänk att det är möjligt!! Jag är uppfostrad till att ta tag i problem snarast möjligt – och lösa dem. Fixa, göra, ordna, dona… ja, så har det alltid varit. Ett sådant “lappkast” att låta bli att driva och låta bli att känna ett tungt ansvar. Att våga släppa taget – och att tycka att det är helt okey. Jag behöver inte bevisa något. Jag är bra som jag är!! Om jag tillåter mig att ta det lugnt under några månader i livet så är det väl helt ok!

Ja, tänk att för första gången i livet få låta bli att ta ansvar för allt och alla. Att “bara vara” och vänta på att det ordnar sig. Lite jobbigt initialt för den som är ovan, men nu börjar jag vänja mig…

Samtidigt får jag lägga till – det handlar inte om att sluta ta ansvar helt och hållet. Självklart tar jag ansvar för mitt liv och hur jag lever, jag betalar mina räkningar och ser till så att livet flyter såpass mycket så att ingen i min omgivning “drabbas” av mitt långsamma tempo. Och… lite fixar jag emellanåt… jag skriver ju på denna blogg.. 😉

Dagens tanke:
Tänk om alla småbarnsmammor/-pappor hade fått en ansvarsfri dag i veckan – ja, gått ut i en “mini-strejk” i veckan – och fått en dag då de slapp ta ansvar för någonting alls, en dag då de slapp fixa och vara duktiga. Det hade jag verkligen unnat er alla!! Jag tror att det är hälsosamt! 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*