37. Många tankar kring nytt boende…

Tittade på ett radhus igår som är till uthyrning. Känner kvinnan som äger det och får det till ett ok pris och jag kan bo där en knapp månad fram till 15 juli. Så nu blir det att flytta… Får ett eget hus med gräsmatta och allt – visserligen en ganska gul och uttorkad sådan – men ändå! 🙂 En gemensam pool finns inom området. Men.. det ligger “far off”. Det lär bli många långa promenader. De flesta andra som bor i området har bil. Men vem behöver inte komma i bättre form? 😉 Fast… jag är realist och inser att det kan bli tufft att ta sig upp för backen hem när värmen stiger framåt juli…

Har haft en underbar tid fylld av intressanta upplevelser här på hotellet. Räknade efter och jag har faktiskt bott här i 27 nätter – till väldigt lågt pris. Det som bara var tänkt som en mellanlandning har blivit länge. Har haft många intressanta möten här på detta lilla familjeägda hotell. Suttit med ägarparet ända till kl 1 och pratat de två senaste nätterna – på blandad spanska/engelska. Mannen i huset talar enbart spanska. Dessa ljumma sommarkvällar är underbara. Igår pratade jag med sonen i huset som kunde tänka sig att ge mig lektioner i spanska. Nu blir det istället långt till hotellet… och jag som var glad över att få chans att fördjupa mina språkkunskaper…

Men men… faktum kvarstår, högsäsongen börjar inom några dagar, det är redan mer folk här och hotellet är inom kort fullbokat (per 20/6). Priserna är betydligt högre och jag inser att ägarinnan gärna vill ha mer betalt för det rum jag bor i. Där kan faktiskt bo två fullt betalande personer vilket ger henne rejält med inkomster per natt under högsäsong. Krisen i Spanien är ett faktum och tidigare har det varit glest med gäster på hotellet nu mellan vinter- och sommarsäsong. Alla inkomster behövs för spanjorerna i dessa tider, det inser jag. Det var okey att fylla ut rummen när beläggningen var låg, men nu behövs faktiskt mitt rum till fulltbetalande gäster.

Så… det är väl bara att flytta vidare… och, vem vet, kanske är det bra att komma en bit bort från partylivet vid stranden och en bit upp till lugnet. Fast nu har jag haft roliga sociala aktiviteter på gång hela tiden. Kanske blir det ensamma kvällar på berget…? Förvisso. Men… det blir kanske istället mer tid för reflektion? Och … inte minst.. jag får både kylskåp och tvättmaskin!! Ja, det blir nog bra… 🙂

Så… dags att lämna det trygga och kända för det okända… ännu en gång… Flytt om några dagar…

One Reply to “37. Många tankar kring nytt boende…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*