33. Lita aldrig på gifta män…

För några år sedan sjöng Orup “Lita aldrig på gifta män…” Och… så rätt han hade – och så sant det är!! Tänk att en man hade insikten att skriva denna låt. Insiktsfullt!!

Den danska konstnären från igår kväll ville “hjälpa mig att välja ut bilder” imorse. Jag var inte så intresserad, men han var väldigt påstridig igår kväll. Jag sa nej, men det slutade med att han sa. Vi ses här kl 09.00. Om du är här så ses vi, annars ses vi inte igen.

Denna morgon var jag vaken och funderade på om han var här en våning ner på serveringen.

Jag valde att surfa och blogga och istället gå ner senare. När jag kom ner fick jag veta av kvinnan som äger hotellet att jodå, han hade suttit här och väntat.

Kände lite dåligt samvete, fast ändå inte, det var han som pushade och jag hade aldrig visat något intresse. Jag ville faktiskt inte träffa denne man igen. Kanske andra kvinnor nappar på sådant pushande men jag funderar på vad jag vill och sen följer jag det. Sorry…

Konstnären från igår var gift. Tyvärr har jag träffat ett flertal gifta män som “sökt kontakt” med mig när jag varit här. De har velat visa mig runt, velat åka buss till grannstäderna eller velat umgås i största allmänhet.

Det är konstigt. Jag är visserligen trevlig och öppen, som jag är mot alla människor (kvinnor och män) jag möter, men jag visar absolut inget intresse utöver det. Jag är väldigt saklig och tar fram min sida som inte är känslosam utan “strictly business” och pratar utifrån det, sakligt. Och… ändå blir jag “jagad” eller åtminstone så pushar de…

Detta får mig att känna en sorg. En sorg över alla dessa män som är i relationer som de egentligen inte trivs i men som väljer att “agera bredvid” för att hantera situationen. En sorg över att de inte tar ansvar för den relation de är i. Tänk om de lagt sin energi på sin fru istället. Då hade de säkert fått igång sin relation igen – och fått möjlighet till ett förbättrat sexliv också – för det är väl en del i det som de egentligen söker?

*********************

Vad är det som gör att folk stannar kvar i relationer som de egentligen inte tycker är bra? Kanske är det bekvämt och tryggt? Det är väl ok att välja att stanna kvar… men…. om de väljer att stanna kvar… varför gör de då ingenting av den relation som de är i?

Nej, de försöker gå över ån efter vatten… och… hur smart är det…? Visst kan vem som helst som är i en relation som urartat eller inte alls fungerar känna sig attraherade av andra, men då är det kanske dags att dra sig ur den relation man är i….. eller….?

Förstår inte varför de dras till mig. Jag har aldrig varit intresserad av gifta män. (Undantag: den man jag tidigare var gift med  😉 Fast…. annars är gifta män som jagar rätt sorgliga…

Sååå, ett tips till alla gifta män. Stanna kvar och ta hand om den relation ni har – eller lämna och starta något nytt. Alla mellanting däremellan är enbart patetiska…

Vilken kvinna är intresserad av träffa en man för att bekräfta honom ett litet tag…?? Ja, inte jag i alla fall. Jag söker något mycket mer långsiktigt. Så alla gifta män – åk hem och ta hand om den relation ni redan har. Vårda den ömt.  Eller….. lämna frugan och DÅ kan ni agera…

Min sorg är stor när jag ser detta. Känner viss förtvivlan. Ser många män som är “fega” och som inte tar ansvar för det de har. Nej, jag vill ha en annan typ av man: en ärlig, stark, hederlig, intelligent, godhjärtad man. Känner en ledsenhet och en vissuppgivenhet när jag “råkar ut för dessa gifta män” – var hittar jag en riktigt bra man?

Är alla/många män ute och jagar bredvid? Jag blir mörkrädd och ledsen bara jag tänker tanken… Nej… jag tror inte att det är så. Men nu fick jag möta några gifta män inom en kort tidsperiod i liknande situation och då väcks frågan.  Nej, jag söker något med kvalitet, något som kan växa och utvecklas i en relation tillsammans med mig, både fysiskt, mentalt och andligt, och det kräver ett djup hos personen ifråga, en öppenhet, en vilja att mötas och en vilja att väga vara kvar och expandera. Söker inte män detsamma…?

7 Replies to “33. Lita aldrig på gifta män…”

 1. Om inte frun kan lita på sin man, varför skall någon annan göra det?
  Detta gäller givetvis även för ombytta roller (och politiker)

  • Hej Göran,
   Vi har alla ett val när vi är i ett förhållande, Själv föredrog jag att lita på den man jag var gift med. För mig var det självklart. Men.. det är ett val..

   Det jag beskriver är en iakttagelse, den får inte uppfattas som något misstroende mot män i allmänhet, utan min blogg speglar enbart mina tankar kring det som sker och som jag ser… Det är enbart min bild – den gör absolut inget anspråk på av ge någon generell “sanning”…

   Tack för din kommentar!

 2. Nä, alla män jagar inte bredvid, gifta män är ingen enhetlig grupp lika lite som gifta kvinnor. Också kvinnor gör snedsprång. Varför…? Tja, det är nog så enkelt som att man söker bekräftelse, uppskattning, förälskelse, en “kick”. Såklart har du helt rätt i att det är bättre att jobba på sin relation men människor är inte alltid logiska.

  Det finns män(-niskor) av alla slag och säkert också en man som har de egenskaper du söker. Det gäller bara att hitta honom. 😉

 3. Det är skilnad på män och pojkar. Pojkar måste visa att de är män. Män vet att de är män och måste inte bevisa det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*