31. En dag med lite lyx och flera oväntade möten…

Spänning i ena axeln. Vaknar med lite ont… Nåja, inte så konstigt med tanke på att jag saknar skrivbord här på rummet. Finns visserligen bord på balkongen men det känns inte lika intressant att sitta där och knappa på datorn. Sitter gärna i sängen och skriver  – kanske inte den mest optimala arbetsställningen för kroppen. Hursomhelst, något får man väl göra åt det. Ringer massören jag tidigare fått massage av och får en tid k 17. Snabbt och bra!

Efter frukost och promenad ringer jag på en spansk lägenhet som ligger två hus ifrån där jag bor idag. Bestämmer att titta på den kl 19 ikväll. Är själv imponerad av att det går så bra som det går. Min begränsade spanska fungerade utmärkt under detta telefonsamtal. 🙂

Är ute och går i värmen. Går hem och tar en dusch och sen till massören som håller till på ett hotell en bit därifrån. Får extra mycket massage på ena axeln/skulderbladet. Behagligt avslappnad efteråt.

Tittar sedan på en fantastisk lägenhet på 11 våningen med sagolik utsikt. Det visar sig dock vara ett högre pris än vad som stod i annonsen på internet nu under juli och augusti. Samma visa med allt jag tittar på… Trevliga ägare från Granada som sa att de gärna ville att jag skulle bo där (en person=mindre slitage). Visningen för mig tog en stund. Det är mycket socialt prat och det känns som att man försöker hitta kontakt föra att veta vem den/de andra är. Blir intressanta möten även vid en lägenhetsvisning. Hursomhelst – jag ska fundera och återkomma.

Går tillbaka till hotellet, sätter mig ner och beställer min mat. Precis när jag fått in förrätten kommer en äldre man förbi och frågar om jag är svensk. Han är rattfram och frågar om han får slå sig ner. Han berättar att han heter XX och är dansk konstnär. Ja, tänker jag, det kan väl inte vara fel med lite sällskap? Han är ju i min pappas ålder så det är väl lugnt.

Det är intressant att lyssna på denne man och höra vad han gjort och gör i livet. Han visar sidor på internet där han har utställningar mm. Han är nog en kändis inom sitt konstnärliga gebit. Tror dock att han tycker att jag är lite flummig. Jag planerar ju ingenting och bara är…och jag har varit här i mer än 2 månader utan att göra någonting… Han berättar om sin familj. Jag berättar inte så mycket om mig mer än rätt allmänna saker. Vi talar om glädje i livet.  Förefaller som han följt det i sitt liv.

Kommer in på konst och jag berättar att jag fotograferar och tar fram datorn. Han säger att han undervisar i konst. Jag visar några bilder och han säger att det bästa med att träffa mig var mina bilder. Haha.. hur ska man tolka det..??

Han undrar om vi ska hitta på något imorgon men jag är tveksam. Att ha sällskap vid middagen en kväll är väl ok men mer…? Nej, känns rätt lagom såhär. Han frågar var jag bor och jag berättar inte. Eftersom jag bor där jag äter viskar jag till kvinnan som har hotellet att inte berätta att jag bor där. Jag går sedan iväg därifrån in emot stan. Går en liten runda och återvänder sedan. Blir bjuden på en öl av paret som äger hotellet. De skrattar lite åt hela situationen.

Klockan är nu nästan 1 på natten och mannen i huset som inte är på plats så mycket frågar mig varför jag som är en trevlig kvinna reser alldeles ensam, utan man eller vänner? Svårt att svar på den frågan – i synnerhet på spanska. Han undrar också varför jag inte har en man. Bra fråga. Rättframt och ärligt. Svarar att jag behöver en man med varmt hjärta som är trygg i sig själv och som klarar en starkt och självständig kvinna. Har inte lyckat hitta någon sådan ännu. De skrattar lite och berättar om att de upplever att relationen mellan man och kvinna verkar vara annorlunda i Sverige än i Spanien. Ja, en intressant diskussion, som väckte en del tankar hos mig.

Kommer inte upp på mitt rum förrän vid halv 2. Har verkligen börjat vända på dygnet…

Dagens udda fråga:

1. Är det ok att inmundiga blomflugor? De är många och landar gärna i det röda vinet. Kanske ger det ett extra proteintillskott?

 

2 Replies to “31. En dag med lite lyx och flera oväntade möten…”

  1. Undvik att få blomflugor i vinet. De kan förstöra smaken så att säga. Vi var på en restaurang där de var noga att täcka över vinkaraffen, vi fick in på bordet, för att inte få flugor i vinet.

    • Hej Anna,
      Ja, det låter logiskt att försöka undvika dem. Själv fiskade jag upp en 5-6 från vinglaset igår kväll. Här är gott om blomflugor i värmen och de dras till rödvinet mycket snabbt. Mycket snabbare än vad det är möjligt att dricka upp. På något vis är de mer aktiva på kvällarna. Kanske ett skydd över glaset skulle vara lösningen? Kanske en ny uppfinning att ta patent på?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*