29. Att göra ingenting…

Dagarna här passerar mjukt och fint. När jag pratar med min mamma frågar hon ofta vad jag har gjort idag. Ofta blir jag då tyst. Det är inte så viktig för mig. Jag har bara varit…. Tycker att jag inte gjort någonting.

Fast… det förefaller som att saker sker ändå – livet flyter på och jag följer med i flödet. Igår gick jag exempelvis på strandpromenaden. Då stötte jag ihop med det konstnärliga äldre paret (C&J) från Wales som bor i grannhuset på 11 våningen. De berättade då om en kvinna L som är svenska som fixar en hel del åt människor här. Hon pratar flytande spanska och känner till systemen och vet hur myndigheterna agerar. Denna kvinna skulle vara intressant att träffa, tänkte jag och gick den vägen efter att ha träffat C&J. Jag hälsade på henne och presenterade mig och frågade hur hon arbetar. Hon berättade. Berättade att jag sökte boende. De hyr inte ut utan förmedlar enbart kontakter vid försäljning. Så det blev inget napp där. Fast ändå mycket bra att veta vem hon är.

Gick sedan vidare till ett internetcafé som drivs av ett par. Fick hjälp att skriva ut en flygbiljett och pratade sedan med frun som är bra på “bokprojekt”, att sätta samman böcker, göra lay-out mm. Intressanta människor!! Bra att känna till om detta skulle behövas framöver.

Vandrade sedan vidare till ett svenskcafé och pratade lite svenska. Trevligt! Det är färre svenskar här nu. Lär bli fler efter midsommar. Begav mig sedan tillbaka mot hotellet. Det var dags för siesta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*