17. En vanlig dag här på solkusten…

Innan jag skulle åka ner här fick jag en fråga av någon som löd ungefär såhär:  “Vad ska du egentligen göra där nere i Spanien under så lång tid?”

Det är ju en relevant fråga om man ser livet utifrån ett “göra-perspektiv”. För mig som tänkte att livet skulle levas utifrån principen att “bara vara” så var behovet av att klargöra detta i förväg inte särskilt stort.  Det räcker för mig att ta dagen som den kommer. Men… hur kan en dag se ut?

Ja, det är klart väldigt olika. Eftersom jag tar saker som de kommer blir varje dag unik. Idag sov jag extra länge eftersom jag var uppe och mediterade tillammans med övriga världen kl 03.30 med anledning av Venuspassagen.

Sedan satte jag mig och bloggade. Kom iväg “hemifrån” ovanligt sent. Det blev inte Andalusisk frukost förrän vid 12-tiden.

Det var fuktigt och dimmigt hela förmiddagen men strax efter lunchtid klarnade det upp. Jag gick en runda, tittade lite förstrött i skyltfönster efter lägenheter och letade efter en liten anteckningsbok i lagom storlek att ha med i min väska. Hittade ett lite tillfälligt spiralblock som jag inser inte kommer att hålla för hantering i min väska men som duger tillsvidare….

Efter det gick jag till svenskägda caféet där det mycket riktigt fanns en svensk “fasadflagga” – dagen till ära. Slog mig ner och beställde en Tinto de verano.

Under flaggan satt två killar som visade sig vara engelsmän. De var nyanlända hit och jag pratade lite med dem. Efter en stund gick de och jag flyttade in i skuggan eftersom det blev VÄLDIGT varmt i solen. Tog en kaffe och ett par svenskar från Stockholm drog sig också in under markisen i skuggan. Satt och pratade med detta trevliga par och ägaren till caféet till dess att vi var sist ute och de stängde för siesta vid 16-tiden. Intressant att träffa människor och höra hur de hamnat här, vem de är och vart de är på väg. Idag blev det intressanta diskussioner om allt från döden, prostitution, IT-branschen, pensionsstrategier, boende i denna stad, ledarskap, drömmar och idéer om framtiden mm. Här har man tid att prata med varandra. Flera timmar kan passera… så skedde även idag…

Tog därefter en promenad vidare. Gick till en plats här i byn där man kan sitta i lugn och ro och fundera. Satt och tittade ut över havet och lät tankarna komma och gå.

När kände att jag var färdig med detta gick jag hemåt i riktning mot hotellet. En bit på vägen kom jag på att jag har en Tinto de verano-flaska (ljummen) på hotellrummet. Gick inom en supermercado och köpte is, en baguett och en liten camenbert-ost. Vandrade med snabba steg tillbaka till hotellet (för att inte isen skulle smälta i värmen på vägen). Gick förbi ett apotek som har visning av temperatur på skylten utanför. Idag visade den på 31 grader – när klockan var 18.00.

Väl tillbaka på hotellrummet slog jag mig ner på balkongen, åt ost och baguette och drack tinto de verano med is i. Samtidigt skriver jag denna blogg.

I skuggan på balkongen känner jag att jag går tillbaka till normal temperatur och det känns bra.

Dagen är inte slut ännu. Vem vet, kanske får jag komplettera denna blogg lite senare idag..??

Sitter kvar här i skuggan och det är behagligt. Fick lite för mycket sol igår och att vara i skuggan idag känns som en utmärkt idé. Kanske ska man ta en kort siesta innan man ger sig ut och går en runda till. Förhoppningsvis går temperaturen ner här framåt kvällen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*