16. Om solen och nationaldagen…

Igår solade jag en timme på stranden. Det var lite soldis, svag bris och 28 grader. Det var ok för mig som nordbo att tillbringa en timme i solen utan att förgås.

Men… jag blev lurad igen. Solen finns där bakom soldiset starkare och mäktigare än man tror. Så.. idag har jag vissa röda partier på kroppen och ansiktet ser mosigt och rött ut. 🙁

Nåja, jag ska vara glad att jag bara låg en timme. Ser människor som ligger hela dagarna på stranden – inkletade i solskyddande krämer. Kan inte låta bli att undra om det verkligen är bra. Men.. alla gör som de vill.. vi har alla ett fritt val…

Själv tillbringar jag hellre dagarna med att promenera, prata med människor och fika – i skuggan. För som spanjorerna brukar säga:

“Det bästa med solen är skuggan.”

Jag kan inte annat än hålla med. Här är det också så att “solen finns alltid här” så det är ingen brådska med att sola, det kan man alltid göra en annan dag… Det är annat än i Sverige där alla vallfärdar till stranden så fort det är en solig dag.

******************

Det är soldis även denna morgon. Fast.. idag ska jag inte låta mig luras att tro att solen är mindre stark – idag blir det alla kläder på – inklusive hatt. Timmen på stranden igår räcker nog för flera dar framöver…

Idag är det Sveriges nationaldag. Tänkte promenera till det  svenskägda caféet där det brukar samlas en del svenskar. Vem vet, kanske har de idag en svensk flagga framme??

Önskar alla en trevlig nationaldag – where ever you are!! 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*