2. Mitt boende här i Spanien

Jag har nu varit här i ca 7 veckor. Första månaden, under april, bodde jag i en liten studio på 35 m2. Fräscht, svensk standard eftersom en svenska äger lägenheten. Fast långt in i en mörk korridor i ett mycket stor välskött fastighet. Fyra hissar och tio våningar!! Det var ett bra stället att börja på men när man ska bo lite längre är det skönt med lite mer plats.

 

Under maj planerade jag att bo lite större eftersom jag visste att sonen och hans flickvän skulle komma på besök. Skaffade ny större lägenhet per 1 maj men efter 2 nätter insåg jag att det inte gick att bo där. Det var väldigt fuktigt och muggigt. Jag fick ont i lungorna när jag andades – så det var bara att flytta.

Flyttade in på det billigaste hotellet jag kunde hitta. Efter några dagar träffade jag några svenskar vars faster hade ett hus ledigt 6-24/5. Jag flyttade dit. Det var ett litet hus som låg en bit upp på berget i ett “villaområde” nära stan. Så här såg det ut:

Huset var jättebra eftersom jag under denna period hade son + flickvän på besök. Det var ett fint litet “sommarhus” som sedan var upptaget hela sommaren. Det betydde att jag snällt fick flytta ut – och tillbaka in på det hotell där jag bott på tidigare. Fast… nu är jag “all by myself” så då löser sig boendet säkert på ett eller annat sätt.

Eftersom jag bor i en semesterort finns det dock en viss oro nu när det blir semestertider. Priserna för att hyra stiger nämligen kraftigt nu inför sommaren.

Så… just nu är jag lite “mellan boende”. Hoppas hitta någonstans att bo inom kort…

Allt flyttande har tagit lite energi och inneburit att jag hela tiden fått upp tanken kring vad jag egentligen vill. Är lite förundrad över att jag hamnat i flera-boende-problematik här. Det finns ju gott om lägenheter lediga. Fast… jag tror att det är en del i min process för att komma fram till vad jag vill framöver….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*